Prośba o sprawdzenie "opisu rodziny"

Temat przeniesiony do archwium.
Jako ze orłem z francuskiego nigdy nie byłem i raczej nie będę mimo włożonego w to wysiłku =_= w tym roku z j. Francuskiego mam piękne 1 na 2. By zaliczyć muszę opisać rodzinę.

Tekst po Polsku:

Moja matka nazywa się Beata. Ona mieszka i pracuje w Gliwicach. Jest ona chemikiem. Urodziła się ona w Pyskowicach. Wychowała się ona w Pyskowicach. Poślubiła ona mojego ojca Marka dwadzieścia lat temu. Kwestie ojca przeliczę ponieważ mieszkamy osobno. Mam również brata. Mój brat nazywa się Mateusz. Ma on trzynaście lat. Urodził się on w Pyskowicach. Mieszka wraz z mamą i mną w Gliwicach. Aktualnie kończy on szkolę podstawową.

Me ręce stworzyły to:

Ma mère a appelé Beata. Elle vit et travaille à Gliwice. C'est le chimiste. Elle est née en Pyskowice. Elle a grandi dans Pyskowice. Elle a épousé mon père, Mark il ya vingt ans. Questions compter le père parce que nous vivons séparément. J'ai un frère aussi. Mon frère du nom de Matthieu. Il est âgé de treize ans. Il est né à Pyskowice. Elle vit avec sa mère et moi, à Gliwice. Actuellement, il termine son école primaire.

Pewnie jest źle ale właśnie dlatego właśnie proszę o korektę + mam prośbę zapisał by mi to ktoś fonetycznie? chce dostać tee 3 by mieć już te upragnione dwa. A jak znam życie podczas recytacji z pamięci tego opisu coś popsuje.

Wiec proszę ludzie o pomoc.
Ma mère s'appele Beata. - /ma mer sapel Beata/
Elle vit et travaille à Gliwice. -/el wi e trawaj a Gliwice/
>Elle est chimiste. -/ele szimist/
Elle est née à Pyskowice.-/ele ne a Pyskowice/
Elle a grandi à Pyskowice. -/ela grądi a Pyskowice/
Il y a vingt ans elle a épousé mon père, Mark . -/ilja wętą ela epuze mą per Mark/
Laissons le question de mon père parce que nous vivons séparément. -/lesą le kestią de mą per parske nu wiwą separemą/
J'ai aussi un frère. -/że osi ę frer/
Son petit nom est Matthieu. -/są pti ną e Matje/
Il a treize ans. -/ila trezą/
Il est né à Pyskowice. -/ile ne a Pyskowice/
Il vit avec sa mère et moi, à Gliwice. -/il wi awek sa mer e mła a Gliwice/
Maintenant il termine son école primaire. -/mętną il termin są nekol primer/
Poprawka ortograficzna: (podwójne l)
Ma mère s'appelle Beata.
laissons LA question de...

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»