LIST MOTYWACYJNY - BARDZO PROSZE O SPRAWDZENIE

Temat przeniesiony do archwium.
Staralam sie jak moglam ale moj francuski nie jest az na takim poziomie w plynnym pisaniu, tak naprawde jest na zadnym ale sie mocno staralam.
zalezy mi na poprawieniu tekstu po francusku zeby jak najbardziej przypominal ten po polsku.

wersja po polsku
Obecnie mieszkam we Francji i pracuje jako barmanka w alpiejskiej restauracji
Jimbo-Lolo.

Jestem zainteresowana praca w sezonie letnim w charakterze kelnerki albo barmanki.

Ponad trzy lata temu rozpoczęłam pracę jako kelnerka. Pracowałam
dotychczas w czterech zagranicznych restauracjach: "Restaurant Reykjavik"
na Islandii, "Da Roberta" w Irlandii oraz "Cafe Alpin" we Francji.
Podczas pracy w pierwszej restauracji nauczyłam się obsługi "komputera
dotykowego" (pełniącego funkcję kasy fiskalnej) oraz obsługiwania
klientów. Przeszłam specjalny kurs nienagannej prezentacji
przygotowujący do pracy w 4 gwiazdkowej restauracji. W drugiej
restauracji zajmowałam się ponadto przyrządzaniem i serwowaniem drinków
gościom w lokalu.
We Francji natomiast podszkoliłam swoje umiejętności
oraz język francuski.
Jako barmanka w Jimbo-Lolo udoskonalilam techniki przygotowywanie przeroznych
drinkow oraz koktaili - zarowno alkoholowych jak i bezalkoholowych.

Jestem osobą uśmiechniętą, łatwo nawiązuję kontakt z klientami. Jestem
wytrzymała, bez problemu wytrzymuję pracę w stresie i podczas dużego
przepływu klientów. Moim kolejnym atutem jest punktualność oraz
dyspozycyjność, mogę pracować zarówno popołudniami jak i do późnych
godzin wieczornych. Dodatkowe atuty to: bardzo dobra organizacja pracy,
dokładność, systematyczność i uczciwość.
Do mojego listu dołączam równiez zdjecie oraz CV
Mam nadzieję że moja oferta będzie pozytywnie rozpatrzona.


moja marna wersja po francusku

Actuellement je vis en France et fonctionne comme un barman au bar-restaurant Jimbo-Lolo.

Je suis intéressé par des emplois d'été en tant que serveuse ou barmaid.

Plus il ya trois ans j'ai commencé à travailler comme serveuse. A travaillé
jusqu'à présent dans quatre étrangers restaurant: "Restaurant Reykjavik"
en Islande, "Roberta Da" en Irlande, et "Alpin Cafe" en France.
Tout en travaillant au restaurant première fois que j'ai appris à utiliser l'ordinateur »
Touch "(agissant comme une caisse enregistreuse) et l'utilisation
clients. J'ai eu une présentation impeccable cours spécial
se préparent à travailler dans un restaurant 4 étoiles. Dans le second
En outre, le restaurant a pris soin de préparer et servir des boissons
invités sur les lieux.
En France et a perfectionné ses compétences
et en français.
En tant que serveuse dans le Jimbo-Lolo au point des techniques différentes pour la préparation
de boissons et cocktails - les deux boissons alcoolisées et non alcoolisées.

Je suis un sourire, d'établir facilement le contact avec les clients. Je suis
durables, faciles à tenir à travailler sous stress et sous haute
client débit. Mon avantage suivante est la rapidité et la
la disponibilité, je travaille à la fois dans l'après-midi et jusque tard dans la
soirée. D'autres avantages sont: très bonne organisation du travail,
l'exactitude, la régularité et l'honnêteté.
Pour ma lettre ajoute aussi la photo et CV
J'espère que mon offre sera considérée comme positive.

z gory dziekuje jezeli jakas dobra dusza poswieci swoj czas i pomoze mi w korekcie bledow.

« 

Życie, praca, nauka

 »

Pomoc językowa - tłumaczenia