HEj!Oto moj opis wakacji jesli bylby ktos na tyle miły i moglby mi dopisać te wyrażenia ktorych nie mam przetlumaczonych i sprawdzil czy mam dobrze przetlumaczone to byłabym bardzo wdzięczna! BARDZO PROSZE O POMOC:) z góry dziekuje!
Wakacje spedziłam w górach i nad morzem. W lipcu wyjechałam na 2 tygodnie w sudety z rodziną.Codziennie spacerowalam dlugo po górach i podziwialem piekna przyrode. Zwiedzalam Kodowe Zdrój.Jest to niezwykle miejsce.Podsumowujac, ten pobyt w gorach byl swietny!
W sierpniu wyjechałam z rodziną nad Morze Bałtyckie do przepieknej miejscowosci Jantar.Ten pobyt byl bardzo przyjemny. Przez caly czas byla ladna pogoda, slonce prazylo bez ustanku.Plywalam w morzu i opalalam sie na plazy.Co wieczór ogladalam zachod slonca.Kazdego ranka, po sniadaniu jezdzilem na rowerze i gralem w siatkowke z kuzynka.Pobyt nad Morzem był cudowny.Pieszczyste plaże, szum fal sprawily ze czułam sie jak w raju- to były wakacje moich marzeń.
PO Francusku:
J'ai passé mes vacances a la montagne [ i nad morzem]
[W lipcu wyjechałam na 2 tygodnie w sudety z rodziną]
Tous les jours je faisais de longs promenades dans la montagne. J'admirais la belle nature.Je visitais Kudowa Zdrój. C'est un endroit extraordinaire. En résume, ce séjour a la montagne était superbe.
[W sierpniu wyjechałam z rodziną nad Morze Bałtyckie do przepieknej miejscowosci Jantar.]
Ce séjour était tres agréable.Il faisait tres beau, le soleil brillait tout le temps. Je negais dans un [morzu] et je bronzais sur la plage. Chaque soir je regardais le coucher du soleil.Tous les matins, apres le petit déjeuner, je faisais du vélo et je jouais au volley-ball avec mon cousine.[Piaszczyste plaże, szum fal sprawily ze czułam sie jak w raju- to były wakacje moich marzeń.]