Bardzo proszę o pomoc w napisaniu krótkiego opow!!

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo prosze o pomoc w napisaniu mi krótkiego opowiadania:

Wolę mieszkać w mieście niż na wsi. Nie lubię spokoju, wolę dużo wyzwań. Nie przeszkadzają mi korki i wielu ludzi. Jest tu dużo sklepów, pubów i miejsc, gdzie mogę spotykac się ze znajomymi. Nie trzeba jeździć nigdzie, ponieważ tutaj znajduje się wszystko, co potrzebne. W życiu lubię zmiany, robić nowe rzeczy. Lubię chodzić na imprezy, koncerty do kina i nie mógłbym żyć na wsi, gdzie jest spokój i nuda. W mieście jest wiecej miejsc pracy i szkół. Lubię chodzić w miejsca, gdzie jest dużo ludzi, na zakupy do supermarketów, w znane miejsca. Dlatego moim zdaniem miasto jest dużo ciekawsze niż mieszkanie na wsi.

Oczywiście może być inaczej, dałem tylko jakiś pomysł, żeby było się na czym oprzeć. Konkretnie to mam do napisania czy wole miasto czy wieś i dlaczego.

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.
nie napiszę zadania, ale mogę podać Ci kilka pomocnych zwrotów:)
-La vie dans une grande ville est plus confortable et excitante qu'à la campagne.-życie w dużym mieście jest wygodniejsze i bardziej ekscytujące niż na wsi.
-Une ville offre une meilleure éducation-miasto oferuje lepszą edukację
-avoir plus de chances-mieć większą szansę
-grand choix -duży wybór (un grand choix de cinémas, restaurants, galeries ...etc)
-plus facile- łatwiej
-fare connaissance-zawrzec znajomość
-s'ennuyer-nudzić się
-une grande circulation-duży ruch
-un gaz d'échappement-spaliny
-un bruit-hałas
-la vie dans une grande ville a aussi ses mauvais côtes-życie w mieście ma także
swoje złe strony
-en dépit de- na przekór, mimo
-je ne m'imagine pas vivre à la campagne-nie wyobrażam sobie żyć na wsi
.....
a może spróbowałbyś napisac sam? jakoś tak chętniej ludzie pomagają jak się ktoś sam trochę pomęczy, jest to zawsze jakiś wkład własny. Nawet jeśli by było wszystko do poprawienia. Tak dla zachęty:
Je préfère habiter à la ville qu'à la campagne. Je n'aime pas de vie calme...
Ej, ale ja nie potrafię tego :( Jestem w klasie maturalnej, nie potrzebny mi jest do niczego francuski, a od tego zelezy ocena na koniec... Nie potrafię tego skleić, prosze napiszcie mi to...
idz na korepetycje, korepetytor napisze ci kazde wypracowanie,
nie ma tak dobrze, ja nie cierpialam biologii a musialam sie z nia meczyc
Chciałbym napisać coś takiego...

Wolę mieszkać w mieście niż na wsi. Nie lubię spokoju, wolę życie w dużym mieście gdzie jest wygodniejsze i bardziej ekscytujące niż na wsi. Tam jest duży ruch, spaliny, hałas- ale to mi nie przeszkadza. Tu jest duży wybór kin, restauracji, galerii gdzie mogę łatwiej zawrzeć znajomość. Miasto oferuje lepszą edukację. Nie wyobrażam sobie żyć na wsi, ponieważ kocham zmiany. Lubię chodzić do teatru kina, restauracji itd. Na wsi jest spokój i nuda. Mam większą szansę w edukacji i pracy. Lubię chodzić tam, gdzie jest dużo ludzi. Dlatego właśnie myślę, że życie w mieście jest .

To jest tylko propozycja, moze być troche inaczej.

Je préfére habiter dans une grande ville. J'aime pas calme, je préfére la vie dans une grande ville oů est plus confortable et excitante qu'à la campagne. Il est une grande circulation, un gaz d'échappement, un bruit- mais cette embarrasser pas moi. Il y a un grand choix de cinémas, restaurants, galeries oů je savoire fare connaissance plus facile. Une ville offre une meilleure éducation. Je ne m'imagine pas vivre à la campagne, que j'aime les virage brusque. Je plaire suivre le théâtre, le cinéma, le restaurant et cetera. à la campagne il est ennuyeusement. J'avoir plus de chances une éducation et travail. Je plaire aller oů il y a beaucoup gens. Voilà pourquoi je pense que la vie dans une grande ville est beaucoup plus curieux.

Napewno jest dużo błędów, bardzo proszę o sprawdzenie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Życie, praca, nauka