noel

Temat przeniesiony do archwium.
w Boze Narodzenie pogoda była piekna.Padal snieg i wial lekki wiatr.Na drzewach byl szron jednak bylo cieplo.Na stole lezaly swiąteczne potrawy:barszcz z uszkami,ryba po grecku,kluski z makiem,kompot.Obok stolu stalo drzewko bozonarodzeniowe.Na czubku byla piekna gwiazda.Byly na niej kolorowe lampki i mnostwo bombek.Znajdowaly sie tam tez ciastka,cukierki a nawet laski.Pod nia bylo duzo prezentow.Ja dostalam czerwony szalik.Moja siostra dostala ksiazke pt. "Stowarzyszenie umarlych poetow".Tata dostal pantofle, a mama kosmetyki.Te swieta byly cudowne!
Bardzo prosze o przetlumaczenie tego tekstu.Mozliwie jak najszybciej.I prostymi zdaniami.Zalezy mi na tym!

ps bardzo przydatna stronka
ludzie wierze w was!Zajmie wam to tylko chwilke.Prosze!
napisz to po francusku a na pewno ktoś Ci sprawdzi.
Dobra probuje!Ale prosze sprawdzcie mi to!

Noel temps etait beau.Neiger et etait vent.Sur bois etait frimas toutefois etait chaud.Sur table coiffe repas:bortsch et sillets, poisson(po grecku),patee et papaver,compote.A cote de table etait arbre de noel.Sur huppe etait beau roue.Etait sur(niej) couleur liseuse et beaucoup scintillant.Il y a aussi gateau,bonbons,memementstick.Sous petit sapin etait beaucoup gatevies.J'ai recevu rouge cache-col.Ma soeur a recevu livre "stowarzyszenie umarlych poetow".Mon papa a recevu chaussures basses et ma maman a recevu produits de beaute.Noel etait magnifiquement!

Prosze,prosze prosze!Pomozcie!
pomoze mi ktos?
Hmmm....wiecie co?Poradzilam sobie!Sama!Napisalam wszystko od nowa.Wydaje mi sie ze jest dobrze.Jednak chcialam powiedziec,ze ufalam wam.Wierzylam ze ludzie,ktorzy sie na tym znaja lepiej ode mnie,wyciagna do mnie pomocna dlon.Przeliczylam sie.Wrecz rozczarowalam.A uwazalam ta strone za pozadna.To tyle
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa