fleur de vie

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś mógłby mi napisać, co to znaczy Fleur de vie - domyślam się , że chodzi o kwiat, ale jaki? Nie znalazłam tego w słowniku. Z góry dziekuję za odpowiedź.
Nie slyszalam o takim kwiecie... moze ktos?...
Ja mysle, ze jest to tylko figura geometryczna, "magiczna" (wiele okregow zachodzacych na siebie, narysowanych w okreslony sposob)
Dzieki neige za odpowiedź, też znalazłam to słowo jako określenie geometryczne, coś jakby rozeta, ale może istnieje jest inne symboliczne znaczenie?
w googlach wyskoczyło mi coś takiego że ta cała figura geometryczna jest symbolem głównych religii na ziemi...więc może?
więc może?
http://fleurdevie.blogspot.com/
Wielkie dzięki słonka za odpowiedzi/podpowiedzi, jesteście kochani. Znalazłam w końcu w googlach, w grafice i już się z wami tą nowiną dzielę:)))

Le Ginseng, originaire de Corée, de Sibérie et de Mandchourie fut, depuis des millénaires, très recherché par les asiatiques qui lui attribuaient une foule de vertus. Des les légendes et les mythes il fait l'objet d'une véritable quête dans des univers fantastiques. Les asiatiques ont surnommé cette plante merveilleuse "Fleur de Vie".

czyli chodzi o korzeń żeń- szenia!

Dobrej nocki:)
A wiec jednak cos, co rosnie! Uff, wolę to niz bezduszną - chocby i magiczną - figure geometryczną...
neige... moi aussi:)))
tym bardziej, że ktoś właśnie tak mnie nazwał,fleur de vie... hehehe. Wolę być zatem nazwana żeń szeniem niż figurą geom., zważywszy na tak cudowne właściwości:)
Miłego dnia!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie