Co jesz na co dzień?

Temat przeniesiony do archwium.
Czy mógłby mi ktoś pomóc? Muszę napisać tekst po francusku o tym, co jem na co dzień. Uczę się francuskiego od kilku miesięcy i czy mógłby ktoś przetłumaczyć mi ten tekst, który napiszę niżej lub napisać coś w podobnym stylu? proszę, jest mi to bardzo potrzebne, bo chce zdać z tego przedmiotu.

Rano nie jestem głodna, więc zjadam tylko kanapkę i piję wodę z cytryną. W szkole czasami kupę sobie coś w sklepiku, ale zazwyczaj biorę kanapkę lub jabłko z domu. Preferyję ciemny chleb z wędliną i serem. Obiad zazwyczaj jem w domu. Wolę jeść drugie danie i popić je sokiem, ale od czasu do czsu jem też zupę. W trakcie dnia często podjadam orzeszki i piję wodę, czasami z mamą siadam przed TV z ciastkami i herbatą. Na kolację zazwyczaj nie mam ochoty, zjadam więc tylko zupę mleczną lub ciemne pieczywo z kiełkami.

Będę wam bardzo wdzięczna za pomoc.
Napisz a my sprawdzimy :) powodzenia
A mogę prosić o poda nie takich podstawowych słówek? Typu ja jem, jestem głodna, śniadanie, obiad, kolacja? Bo mam w podręczniku tekst jak to jest we Francji ale nie do koca go rozumiem. Jak będę miała te podstawowe słówka to może uda mi się coś napisać...
słownik
już sprawdziłam, kończe już pisać, mam nadzieję, że ktoś będzie tak miły i mi poprawi mój tekst.
Tamten tekst był dla mnie trochę za ciężki, więc są w nim małe zmiany. Uczę się francuskiego dopiero od 5 miesięcy, więc proszę o wyrozumiałość dla moich błędów.

Matinée je ne suis affamè pas. Je mange un sandwich avec jambon ou fromage à fortiner et je boire de l'ean minérale. à l'école je autre achete deuxième petit déjeuner à l'épicerie, ordinairement je prends un sandwich ou un pomme en la maison. J'aime gros-quillaume avec un jambon et un fromage. je déjeuner à la maison. J'aime plat preipal et boire un jus. Quelquefois je mange les noixs et boire l'ean minérale, parfois avec maman mangons les gâteaus et nous boirons du thé. Je ne ai envie de faire qch souper. Je mange céréales ou gros-quilaume.
Le matin je ne suis pas affamée. Je mange un sandwich avec du jambon ou avec du fromage à tartiner et je bois de l'eau minérale. à l'école je peux acheter le deuxième petit déjeuner à l'épicerie. D'habitudes je prends de la maison un sandwich ou une pomme . J'aime le pain bis(chleb razowy) avec du jambon et du fromage. je déjeune à la maison. J'aime le plat PREIPAL??? et je bois un jus. Quelquefois je mange des noixs et je bois l'eau minérale, parfois avec maman nous mangons des gâteaux et nous buvons du thé. Je ne ai pas envie de faire quelque chose super. Je mange des céréales ou du pain bis.
Dziękuję bardzo za pomoc:) cieszę się, że są jeszcze tak uprzejmi ludzie:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie