prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Mam ogromną prosbe, na jutro potrzebuje przetlumaczyc takie zdania:
" Chcialabym opowiedziec o tablicy pamiatkowej poświeconej trzem matematykom , którzy roszyfrowali ENIGME. Wybrałam tą tablice ponieważ jedna z trzech na świecie znajduje sie na bloku, w ktorym mieszkalam cale moje dzieciństwo. ENIGMA - niemiecka maszyna szyfrująca została złamana w 1932 roku przez Mariana Rejewskiego, Jerzego Różyckiego i Henryka Zygalskiego. Pozostałe dwie tablice znajdują sie w Bletchley Park , polskiej ambasadzie w Wielkiej Brytanii i w Uzès we Francji."
bardzo bede wdzieczna za pomoc!!
dziekuje
Widzę, że bardzo potrzebujesz tego tłumaczenia...
Je voudrais raconter de la plaquette en souvenir de trois mathematiciens, qui ont dechiffre Enigme. J'ai choisi cette plaquette parce qu'elle est une des trois dans le monde entier et qu'elle se trouve sur le mur de la maison que j'habitais au cours de mon enfance. L'Enigme c'est une machine à chiffrer
allemande a ete decode en 1932 par Marian Rejewski, ... Les autres plaquettes se trouvent à Bletchley Park - L'ambassade de Pologne en Angleterre et à Uzès en France.
Chcialabym bardzo podziekowac za tlumaczenie, Dzieki temu dostałam 4/5 pkt z wypowiedzi.
pozdrawiam!!

« 

Brak wkładu własnego