córka matka rodzina

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Mam takie zdanie:
Au départ elles se ressemblaient sarement comme se ressemblent deux soeurs, filles d'une même famille, où les nez sont légèrement busqués, les qeux couleur noisette et les mains fines et petites.
CZy mógłby mi ktoś pomóc w tłumaczeniu?
Na początku są podobne (sarement comme?),one są podobne (jak) dwie siostry,("córki mama rodzina?) nosy są lekko zakrzywione(orle), oczy koloru orzechowego i małe dłonie?
Szczerze mówiąc jakoś nie układa mi się to w całość. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
Au départ elles se ressemblaient sûrement comme se ressemblent deux soeurs, filles d'une même famille, où les nez sont légèrement busqués, les yeux (de) couleur noisette et les mains fines et petites.
dokładnie ten tekst chciałabym mieć po polsku. Wyżej usiłowałam jakoś przetłumaczyć ale ciężko mi idzie. Mógłbyś/mogłabyś mi pomóc?
Co napisałaś po polsku jest poprawne. Zapomniałaś tylko słowo FINES.
ok. tylko składnia jest fatalna, to nie brzmi jak po polsku. a co oznaczają słowa "sûrement comme" ?
Na poczatku byly do siebie podobne, jak z pewnoscia podobne bywaja dwie siostry, corki w tej samej rodzinie, z tymi nosami cokolwiek orlimi, orzechowymi oczami i drobnymi dlonmi.
Ladniej: Poczatkowo (...)
dziękuję pięknie!!
a takie zdanie?
Paulina est plus jeune que ma mère et ça se voit terriblement.

Paulina jest (naj?)młodsza od mojej mamy i wygląda okropnie.

Czy dobrze przetłumaczyłam to zdanie?
:)
Nie do końca...
Paulina est plus jeune que ma mère et ça se voit terriblement.

Paulina jest młodsza od mojej matki i to strasznie (okropnie) widać.

Wcale więc Paulina nie musi wyglądać okropnie :)
No dobra, może nie być okropna :) Pomożesz mi z dalszą częścią mojego tekstu?

à l'arrivée personne ne peut deviner, même eu les voyant côte à côte, qu'elles sont encore - puisque c'est pout toujours- filles d'une même famille.

czyli tak:
Przyjazd nikogo nie może przepowiedzieć,"mama wyraźnie obok siebie", gdzie one nadal są - ponieważ jest...zawsze - córki w tej samej rodzinie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Inne

»

Pomoc językowa - tłumaczenia