Pomóżcie proszę:( pare zdań na poziomie gim :(

Temat przeniesiony do archwium.
jeżeli ktoś byłby tak miły i napisał mi parenaście zdań o tym co robiłem w święta :( w czasie passe compose
Będę bardzo wdzięczny,
Dziekuje Wam....
napisałam coś na szybko, ale mam nadzieję, że się przyda :)

J'ai passé le Noël chez moi avec toute ma famille (spędziłem/spędziłam święta u mnie, z całą rodziną). Au debut, j'ai décoré l'arbre de Noël avec mon cousin (na początku udekorowałem/łam choinkę z kuzynem). Nous avons pendré beaucoup d'ornements qui se présentaient fantastiquement (przywiesiliśmy dużo ozdób, które prezentowały się fantastycznie_. Puis, j'ai nettoyé ma maison et j'ai aidé ma mère à préparer des plats (następnie posprzątałem/łam dom i pomogłem/łam mamie w przygotowaniu posiłków). J'ai fait des poissons, des soupes et ma mère a préparé d'autres plats (zrobiłem/łam ryby i zupy, a moja mama przygotowała inne dania). Ensuite je suis allé(e) à l'église avec toute ma famille (potem poszedłem/poszłam do kościoła z całą rodziną). Nous y avons vu le sapin bien décoré qui était très grand (zobaczyliśmy tam choinkę dobrze udekorowaną, która była bardzo duża). Puis, nous sommes rentrés à la maison où nous avons commencé à manger (następnie wróciliśmy do domu, gdzie zaczęliśmy jeść). Les plats étaient délicieux (dania były pyszne). Après la réveillon, chaque personne a ouvri ses cadeaux (po wieczerzy każda osoba otworzyła swoje prezenty). Ce Noël a été magnifique(te święta były wspaniałe).
Nawet nie wiem jak Ci dziękować....
Bardzo mi na tym zależało...
Dziękuje Ci..
nie ma za co :) mam nadzieję, że nie będzie błędów.
pozdrawiam i życzę miłego wieczoru ;)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie