Proszę o sprawdzenie podanego tekstu. Bardzo mi zależy na bogatym języku , ponieważ tego muszę nauczyć się na pamieć. Z góry dziękuję za pomoc.
1. Moim wymarzonym krajem jest Polska
Mon idéal pays est Pologne.
2.Miejsce w którym się urodziłam i , które bardzo szanuje ze względu na swoją historię.
Place guel je a résulte et (które).....je respecte beaucoup (ze względu na jego)...........histoire.
3.Kiedyś tysiące ludzi oddało życie za obronę naszego kraju, ponieważ chcieli zmienić losy pokoleń.
Jamais millies les gens donnont la vie pour défens notre pays, car ils veulent changer destinées les générations.
4.Udało im się to, ponieważ Polska jest niepodległa.
(Udało im się to)........car le Pologne est indépendant.
5.. Polacy wykazali się niezwykła odwagą i honorem.
Polonais surgont courage phénoménal et honneur.
6.Dlatego trzeba doceniać nasz kraj, pomimo wielu przeciwności.
C'est pourguoi il faut apprécier notre pays malgré plusieurs ........(przeciwności).
7.. Nie możemy wywyższać innych krajów, przeprowadzać się za granicę, ponieważ zawdzięczamy bardzo duzo ludziom, którzy przelali ostatnia kroplę krwi za naszą wolność.
Nous ne pouvons pas exalter différentes pays?..,déménager (za granicę).....,car nous devons beaucoup les gens, guelles devont ultime la goutte la sang pour notre liberté
8.Polska to piękny kraj, w którym czuje się swobodnie.
Pologne ça belle pays ( w ktorym)....... je me senti naturellement.
9.Tutaj jestem wolna. Jestem dumna z tego ,że jestem Polka.
Ici je suis libre?.. . Je suis fièrede de je suis polognaise.
10.Pomimo, że czasem mam różne kłopoty , nigdy nie opuszczę tego miejsca.
Malgré gue j'ai dissembla embrasses?..je ne laisse jamais (tego) ......le place.
11.Trzeba doceniać to co się ma.
Il faut applaudir (to co się ma)............?