Opis przyjaciela do przetłumaczenia

Temat przeniesiony do archwium.
Muszę przetłumaczyć opis przyjaciela.

Mój przyjaciel nazywa się Kamil. Ma 15 lat. Mieszka w Knyszynie. Poznałem go w szkole. Kamil jest osobą wysoką i szczupłą. Ma dość podłużną twarz, średniej wielkości uszy i nos. Jest wysportowany. Ma średniej długości czarne włosy. Lubi ubierać koszule i wiejskie sweterki.

Kamil lubi biegać i jeździć na rowerze. Interesuje się graniem w siatkówkę. Jest on osobą zabawną, potrafiącą rozbawić wielu ludzi. Jest inteligentny, wesoły i zgrany. Kamil to osoba pracowita, jednak jak każdy nie lubi się uczyć. Potrafi dużo rzeczy zorganizować. Można z nim miło spędzić czas.

Cieszę się, że mam takiego przyjaciela jak on.

Z góry dziękuję za pomoc :)
niziu, może spróbuj sam to przetłumaczyć, a wtedy na pewno ktoś poprawi twoje błędy. ;)
Muszę przetłumaczyć opis przyjaciela
Moja przyjaciółka nazywa się Zosia i ma 16 lat. Zosia mieszka w Poznaniu i chodzi do szkoły baletowej. Ma starszą siostrę Agnieszkę. Zosia ma długie blond włosy i brązowe oczy. Jest wysoka i szczupła. Ma śliczną twarz. Zosia jest miła, zabawna, wesoła, sympatyczna, grzeczna i przyjacielska. Zosia jest też bardzo uczciwa i pracowita. Ona lubi czytac, tanczyc i chodzic do teatru. Zosia uwielbia modę i bardzo się nią interesuje. Jej ulubionymi przedmiotami w szkole są fizyka i taniec jazzowy. Moja przyjaciółka jednak nie nawidzi uczyc się matematyki.
BARDZO PROSZĘ !!!!

»

Życie, praca, nauka