Dopiero rozpoczęłam swoją przygodę z językiem francuskim jednak trafiłam do grupy bardziej zaawansowanej w związku z czym mam problem z pracą domową. mam opisac swoje miasto. Czy mógłby ktoś mi przetłumaczyć te pare zdań?Bardzo proszę. byłabym niezwykle wdzięczna. Oto one:
Mieszkam w małej miejscowości w zachodniej Polsce. Moje miasto liczy około 50 tysięcy mieszkańców. Nie jest ono miejscem atrakcyjnym dla turystów,chociaż należy do miejsc spokojnych z dużą ilością zieleni. Posiada park oraz niewielki las położony na skraju miasta, dzięki czemu można tam spacerować i odpoczywać z dala od hałasu znajdującego się w dużych miastach. W centrum znajduje się fontanna i szereg sklepów:galerie,księgarnia,sklepy spożywcze i biblioteka. Na przeciwko galerii jest sąd oraz kino. Mamy też kilka kościołów. W moim mieście jest przeprowadzony jednak szereg inwestycji które mają polepszyć infrastrukturę miasta:przebudowa dróg, domu kultury.W moim mieście mieszka mi się dobrze ponieważ cenie sobie spokoj i cisze.
Nie musi być dokładnie tak ale chodzi o coś takiego. Bardzo prosze o pomoc