opis wizyty u lekarza - wykorzystanoe mowy zaleznej

Temat przeniesiony do archwium.
Bede bardzo wdzieczna za przetlumaczenie krotkiego opowiadania dotyczacego wizyty u lekarza. Musi byc ona zawierac mowe zalezna. Tekst mozna zmienic jesli ulatwi to tlumaczenie, wazne aby przedstawial sensowny przebieg wizyty.

Tydzien temu bardzo zle sie czulam. Zadzwonilam do szpitala i umowilam/zapisalam sie na wizyte. Nastepnego dnia poszlam do lekarza. Lekarz zapytal jakie mam dolegliwosci. Powiedzialam mu, ze boli mnie brzuch i mam goraczke. Zbadal mnie i powiedzial, ze mam grype. Przepisal mi recepte i powiedzial, ze musze kupic leki. Powiedzial, ze to powazna choroba i musze przez kilka dni lezec w lozku. Po wizycie poszlam do apteki, a pozniej wrocilam do domu.
Il y a une semaine, je me sentais très mal. J'ai téléphoné à l'hôpital pour m'inscrire à une consultation.
Le jour suivant, je suis allée chez le médecin. Il m'a demandé quelles sont mes soufrances. Je lui ai répondu que j'ai mal au ventre et j'ai de la fièvre. Le médecin m'a auscultée et a dit que j'ai la grippe. Il m'a donné une ordonnance et a dit que je dois acheter des médicaments. Enfin, il a ajouté que c'est une grave malade et alors je dois rester au lit quelques jours. Après la visite, je suis allée à la pharmacie et puis je suis rentrée chez moi.
Dziękuję bardzo:)

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia