elza

Temat przeniesiony do archwium.
heloł. musze napisać ogłoszenie po francusku, ale niestety z francuskiego to ja umiem "merci" od czekoladek ;)
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Przetłumaczyłam słówka żeby było łatwiej, ale gramatyka to dla mnie czarna magia :(
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc!!!

Szanowni państwo!
Dnia 23 lutego 2005 roku odbędzie się uroczyste otwarcie klubu sportowego! Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych!
Wszyscy mieszkańcy miasta mają szansę wziąć udział w loterii i wygrać cenne nagrody.
Będzie tort oraz szampan!
Klub znajduje sie przy ulicy Sportowej 8.
Serdecznie zapraszamy!

szanowny=estimé
dzień=jour
uroczysty=solennel
otwarcie=ouvertement
klub=club
zapraszać=inviter
zainteresowany=intéressé
wszyscy=tout
mieszkańcy=habitants
tort=gâteau fourré
szampan=champagne

z góry dziękuję za pomoc!!!!!
w ogóle mi się wszystko pokickało.. zamiast tematu wpisałam nick i na odwrót.. jejQ ...

no ale nic to.
pomoże mi ktoś?

proszę- potrzebuje to na jutro :(
plis.. poczekam choćby całą noc!!!
madame,monsieur,
je vous invite a participer a l'inauguration d'un nouveau club sportif.beacoup d'attracions vous attendent. vous aurez la possibilite de jouer en loterie et gagner beacoup de prix ainsi que gouter de la champagne et de la tarte/(gateau fourre).le club est situe rue sportowa 8.
nous comptos sur vous.

ps.to oczywiście nie jest dokładne tłumaczenie-ale jest już tak pózno że nie wymyślę niczego lepszego-mam nadzieję że moja propozycja się przyda-pozdrowienia
wielkie dzięki!!!!
sorry pierwsze zdanie powinno być następujące-je vous invite a l'inauguration d'un nouveau club sportif le 23 fevrier 2005 a reszta bez zmian
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa