proszę o pomoc,to dla mnie ważne

Temat przeniesiony do archwium.
moja szkoła jest duża,dobrze wyposażona,panuje w niej miła atmosfera,ale nie lubie do niej chodzić.Mamy siłownię,sklepik,gdzie zawsze można kupić coś do jedzenia i radiowęzeł.Moja klasa liczy 27 osób,jesteśmy dla siebie mili i pomagamy sobie w nauce.Moim najlepszym nauczycielem jest xx ,prowadzi ciekawe lekcje i przekłada nam sprawdziany
Napisz najpierw sama a my ci pomożemy to sprawdzić, za bardzo się rozleniwiacie. Jak już pisałeam, forum to nie jest internetowy tłumacz. Chcecie mieć wszystko podane na tacy. Wykaż trochę inicjatywy a pomogą ci tu ludzie.
Lepiej coś poprawiać niż pisać komuś coś od zera.
Ciau
ja chociaż nie umiem wszystkiego nie dałabym czegoś po polsku, wolę sama pisać a poźniej wiedzieć jakie błędy popełniłam.
Ciau
muszę napisać jeszcze dwa inne wypracowania,dlatego proszę o pomoc.Te jest dla mnie najtrudniejsze.Dopiero mam początek a już 17.00.Chyba będę pisać do póżna.proszę pomóż mi przynajmniej je zacząć
No co ,dalej się biedna męczysz? Ja też jeszcze nieskończyłam 2, a jeszcze mi trzeci został... ten słownik francuski to też mi zbrzydł, ale staram się coś zdziałać, a ci dobrzy ludzie poprawiają moje straszne błędy, powodzenia w pisaniu
jestem bardzo słaba z francuskiego proszę pomóżcie
czy pomoge ci wprowadzjąc troche słownictwa?
bo z cała pewnoscią ci tego nie napiszę w całosci.
solidaryzuje sie z opiniami forumowiczów co do gotowych elektronicznych tłumaczen.
skorzystaj z tego co ci napisze i stwórz cos sama ok?
l'école-szkoła
grande-duża
bien équipée-dobrze wyposazona-(chyba)
l'ambiance-atmosfera (ale nie wiem czy to gra w tym przypadku)
je la deteste-nie znosze jej ,nienawidzę
petit magasin-mały sklepik
gentils-mili
le meilleur instituter(podstawówka)proffeseur(liceum)-najlepszy nauczuciel
les leçons le plus interessants-najciekawsze,najbardziej interesujące lekcje
toujours-zawsze
la classe-klasa
możesz też użyc wyrażen typu:
Mon école est grande. Elle est aussi bien fournie/équipée ( do wyboru). Malgré une bonne atmosphere je n'aime pas y aller. Dans mon école il y a une salle gymnastique (ale to na pewno nie jest silownia, KTO WIE JAK TO BEDZIE?????), un petit magasin ou on peut toujours acheter quelque chose à manger. Dans notre école il y a aussi la radio dont les "émissions" sont préparées par les élèves. Ma classe a 27 personnes. Nous sommes vraiment très gentils pour nous-mêmes et nous apprenons ensemble si nous avons besoin. Mon prof préfére est Monsieur/Madame XY qui sait intéresser les élèves à sa leçon et de plus il nous change la date de nos tests

W drodze wyjatku. ALe ludzie uczcie sie pisac cos sami!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odrabianie za kogos pracy domowej (czyli tzw korki) kosztuja od 20 zl!!!!!!!!!! Popracujcie troche sami!!!!!!!!!!!!!!!!
adg tym razem Ci się udało:-)))
ale jak widzisz to tylko w drodze wyjątku więc następnym razem bedziesz musiał(a)postarac sie chociaż trochę:-)
pozdrawiam
dzięki bardzo
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Egzaminy

»

Pomoc językowa