List

Temat przeniesiony do archwium.
Niech mi ktos poda przyklad listu do kolezanki po francusku albo stronke z gotowcami
potrzebujesz jeszcze ten list?? A wiesz dlaczego nikt Ci nie odpisal, a propos...? Bo w prosbie zamiesz cza sie magiczne slowo "PROSZE". Daj znac czy potrzebujesz to Ci cos napisze....
JA potrzebuję list w którym opisze jakąś wyprawę w pewne miejsce...(opisac swoje wrażenia i co zobaczyłam..)
PROSZĘ!!:) bardzo ładnie proszę:)

P.S. Tak mniej więcej na poziomie troszkę więcej niz początkującym
Hmmm....no napisze tak ciutke od siebie a jakby Ci cos nie pasowalo albo prosisz o wiecej to napisz, moze Ktos nas wesprze..;) Alors...

Paris, le 12 avril 2005
Cheré Jeanne,
Je t'envoie un "bonjour" de Paris!
J'espére qu'il n'y a pas de problèmes chez toi.
Me voici à Paris où je passe mes vacances:)
La ville est très belle! J'ai déjà vu la Tour Eiffel.
Et je sius trés content de cette excursion.
Je pense beaucoup à toi. Et je rentre le 20 avril.
Je t'embrasse bien fort!
.......

Moze nie jest to na anjwyzszym poziomie ale trudno jest tak sobie z glowy wymyslec historyjke o Twoich wrazeniach :) moze jakies polskie sugestie?
Ps. forma listu tez nie zostala okrelona wiec opisywalam to tak jakby bedac na miescu swojej wycieczki - à Paris..;)

Prosze o poprwki i dalsze współprawcę zainteresowanych...

Pozdrawiam.
NIEEE...to zdecydowanie za malo jak na wrazenia z wycieczki..;)
buhahaha-żywcem wzięte z "salut! ca va?"str 25posklejałaś zdania z 3 pocztówek,cóż za inwencja....
No i co?nie wolno???Wazne,ze pomogla dziewczynie!trzebabylo samemu cos napisac a nie krytykowac.Od tego sa ksiazki ,by z nich korzystac!!!
zyczliwy*** ma racje najłatwiej się krytykuje. Jak ja nie lubię tego typu ludzi - sam nic nie zrobi, a innych krytukuje. Zyczliwy, a moze sam byś coś napisał?
tzn serdeczny *** :) ma racje
A jak powiecie: Pozdrów babcię? :)
... bonsoir,
alors, on dit:
"mes salutations a mamie" albo "bisous a mamie"
a+
dzięki... troche nie o to chodziło ale ciesze się że ktoś wogóle zainteresował się żeby mi pomóc :)
mam to na jutro..także mysle że juz nikt nie da rady mi pomóc także nie będe sie bardziej zagłębiala w ten (beznadziejny) temat.
jeszzce raz dzięki
Bises :* :)
hej ;) bardzo bym prosiła kogoś o napisanie mi prostego, zwykłego listu z języka francuskiego [matura-styczen 2009]

Podczas wakacji pracowałeś/łaś w kawiarni jako kelner/ka. Napisz list do swojego
francuskiego kolegi, w którym:
• podziękujesz za kartkę i zapytasz o jego wrażenia z wakacji,
• poinformujesz go, o podjęciu przez Ciebie wakacyjnej pracy i podasz powód jej
podjęcia,
• opowiesz, jak wyglądał Twój dzień pracy i napiszesz, co było dla Ciebie
najtrudniejsze,
• napiszesz, czy to nowe doświadczenie podobało Ci się i zaproponujesz wspólną pracę podczas następnych wakacji.

Czy da ktoś radę?
Szykujesz sie do matury, a odrabianie swoich zadan domowych zostawiasz innym?! Rewelacja! My tu prac domowych nie odrabiamy, nie wiesz?...
Jak chcesz zdac te mature?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka