future simple

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Mam problemik z czasem w temacie. Mianowicie mam napisać zadania o swoich planach na przyszłość i tak dalej. Piszę więc "Je amerai ecrir un livre", co jesli niczego nie przekrecilem znaczy "chiałbym napisać ksiązkę", ale tu nastepuje klops. Domyslam się, że czasownik "amerai" jest napisany dobrze bo ma dodana koncowke "ai". Ale co z "ecrir" - tu tez musze dodawać koncowki czy wystarczy jak znajduje sie ona w pierwszym czasownikiem (w tym przypadku amerai)?

Ps. Oby tylko ktos odpowiedzial dzisiaj, bo na jutro musze dostarczyc to zadanko :]. Ojej, a to jeszcze do konca 50 slow...
J'aimerai écrire un livre - polubie napisac ksiazke
Napisze - j'écrirai
Pisalbym - j'écrirais
J'aimerais écrire un livre- Chcialbym (lubilbym) napisac ksiazke

http://www.verba.org/owa-verb/verba_dba.verba_main.create_lang_page?lang=FR&total_verb=8466

Powodzenia
dzieki! juz zapalem :)
cy mógłby mi to ktos przetłumaczyc w czasie FUTURE SIMPLE pilne!!!!! z góry dzieks

W poniedziałek wstanę i pójde do szkoły. Potem przyjde do domu, zjem obiad i bedę uczyc sie jezyka francuskiego. O godzinie 17 wyjde i pójde na zajecia taneczne na których spedze 2 godziny. Przyjde do domu, ogladne telewizje i połoze sie spać. We wtorek bede siedziała przed zeszytami. Kiedy wszystko skończe, bede gotowa na jutro, pojade z mama na zakupy i zjem duże lody. W srode spotkam sie z przyjaciółka i pojedziemy do centrum miasta a potem do kina na komedie. Czwartek spedze podobnie jak poniedziałek poniewaz bede miała zajecia taneczne i duzo nauki. W piatek skoncze bardzo wczesnie lekcje wiec umówie sie z koleżankami na pizze i na spacer do parku. Na weekend wyjeżdżam z rodzicami i bratem do Wrocławia i zostane tam na cały wolny czas.
Lundi je me leverai et j'irai à l'école. Après l'école, je reviendrai chez moi, je déjeunerai et ensuite j'apprendrai le français. A 17 heures je sortirai et irai aux cours de danse qui dureront 2 heures. Après les cours je reviendrai à la maison, je regarderai la télé et je me coucherai. Mardi je ferai mes devoirs. Ainsi cela sera prêt pour demain et j'irai avec maman faire les courses et je mangerai des glaces. Mercredi je rencontrerai mon amie. Nous irons au centre ville et après au cinéma voir une comédie. Jeudi je ferai comme lundi, aller aux cours de danse et beaucoup apprendre. Vendredi mes cours finiront très tôt donc j'irai avec mes amies manger pizza et faire une promenade dans le parc. Le week-end je partirai avec mes parents et mon frère à Wroclaw.
Dziekuje Ci bardzo Gloffy ;] A czy mógłby mi ktoś jeszcze napisac w czasie FUTURE SIMPLE opis mojego przyszlego weekendu osobno sobote i niedziele cos powymyślać ale zeby były to nadzwyczajne dni podobnie jak w tym co pisałam wcześniej... thx ;*
Temat przeniesiony do archwium.