Potrzebuję waszej pomocy, potrzebuję aby jakaś dobra duszyczka przetłumaczyła mi ten tekst. Z góry serdecznie dziękuję! To bardzo ważne.
oto list;
Drogi Tomku,
Piszę do Ciebie list. Ty poprosiłeś mnie o pomoc w wybraniu miejsca na spędzenie wakacji. Ja wróciłem z wakacji w poniedziałek. Było wspaniale. Chętnie Ci doradzę.
Wakacje w górach mogą być dla Ciebie interesujące. Lubisz sport, w górach możesz chodzić na spacery, wspinać się na wzgórza, podziwiać widoki, jeździć na wycieczki rowerowe. Spać możesz w góralskiej chacie. Góralskie jedzenie na pewno będzie Ci smakować.
Możesz pojechać nad morze. W czerwcu nie będzie tłumów. A zachody i wschody słońca są tak samo piękne jak latem. Woda jest ciepła, możesz popływać, spacerować po plaży albo po molo, spędzić noc pod gwiazdami na rozgrzanym piasku, popływać kutrem rybackim. Hotele są tanie, ludzie uprzejmi. W Międzyzdrojach możesz spotkać kogoś sławnego.
Pamiętasz nasze wakacje na Mazurach rok temu. Pływaliśmy na łódce przez 2 miesiące. Może powtórzysz ten wypad? Spokój jeziora, słońce, szum wiatru, śpiew ptaków na pewno Cię zrelaksują. Jeziora są połączone kanałami możesz zwiedzić całe Mazury. Możesz odwiedzić Mikołajki, Olsztyn, Ełk, Szczytno. A nawet zamki krzyżackie.
Żałuję, ze nie mogę pojechać z Tobą na wakacje. W przyszłym roku zaplanujemy coś razem. Pamiętaj żeby wysłać mi kartkę z podróży. Jestem ciekaw gdzie pojedziesz.
Udanych Wakacji!
Michel.