prosze o sprawdzenie eh...

Temat przeniesiony do archwium.
hejka mam ogromna prosbe.. mam napisac zadanko o moim 1 dniu w szkole w paru zdaniach... moj francuski jest bardzo slaby ale mimo to sprobowalam cos napisac... Prosze o sprawdzenie bede bardzo wdzieczna!!!! wiec napisalam tak

Mon premiere jour à l' ècole a èté tres bien. Un peu j'ai peur , mais tout se tourner bien. nouveau classe à ètè tres bien. Je fait connaissance beaucoup nouveau amies. Professeure à ètè souriante. Premier journe à l'ècole se rappeler bien.

i to mialo znaczyc ze : moj 1 dzien w szkole byl bardzo fajny.troche sie balam ale wszystko bylo sie dobrze. nowa klasa jest. b fajna . poznalam duzo nowych kolegow i kolezanek. wychowawczyni byla usmiechnieta . 1 dzien w szkole wspominam milo . i to mialo byc w passe compose. ale raczej mi nie wyszlo :(
Ma première journée à l'école a été superbe.J'avais un peu peur mais tout s'est trés bien passé. La nouvelle classe est trés sympathique.J'ai fait la connaissance avec de nouveaux copains et de nouvelles copines.La maîtresse de classe a été souriante . Et je garde un bon souvenir de cette journée à l'école.

»

Pomoc językowa