Cześć jak leci, dobrze mam nadzieję, jaka jest pogoda w Polsce? My we Francji (moze u nas we Francji?) jest ladnie, trochę zimno ale nie pada wiec to jest genialne, nareszcie mozemy (wyjsc?! nie wiem skad tam sortir... moze w sensie wyjąć?) nasze wiosenne ubranie!! otrzymalam twoje slowa (moze 'twoj list'?), sprawily mi radosc (..............??) wy macie prawie takie same lekcje, zajęcia jak my z wyjątkiem tego, że my nie mamy niemieckiego, polskiego, my mamy (celny, prawidlowy, sluszny???) angielski ale my mamy [...............]
I później dla rozkladow [??] zaczynamy o 8.15 itd. natomiast nie mamy żadnych zajec w srodę po poludniu ale nasza klasa wreszcie kilka [pojedynczych?] dziewcząt (??) [od du coeur] dobroć to jest tak bardzo wzbogacające zobaczyć inne osoby, ktore [....?] dla zajec które to ..
od nous manifestons: my manifestujemy przeciwko ustawie, nowej umowie, ktora wcale nie jest bardzo dobra, ona sprawia, ze [precarite...] gdyz to jest ustawa, ktora sprawia, ze pracujemy przez dwa lata i ze z dnia na dzien nas zwalnia z przedsięwzięcia [pewnie chodzi: z pracy] wiec to nie jest cool! wiec od 3 miesiecy my manifestujemy!
od mais bien on: ale dobrze my [...] my wszyscye jestesmy dobrą klasą pracujemy dobrze i jestemy zmotywowane!
voilà, dobrego tygodnia
wielkie buziaki
paula! 'dzien dobry', powitanie dla twej klasy!
jesli [masz?] internet mam [...] adres paula.in@ itd.
ja tam będę caly weekend
odpowiedz na moje wiadomosci
Kurcze strasznie pomieszane to masz, chyba sie spieszylas jak pisalas, malo znakow przestankowych i w ogole.... chcialabym Ci pomoc, ale niestety chyba mi nie wyszlo, zastanawialam sie czy warto dawac to moje nieudolne tlumaczenie, ale stwierdzilam, ze dodam, moze cos sie przyda.
Pozdrawiam i Mamie życzę zdrowia :))))