Błagam i proszę o pomoc........Błagam

Temat przeniesiony do archwium.
Wiem ze nie tłumaczycie zadań ale to jest dla mnie baaaaaaaaaardzo ważne. to jest moje zaliczenie roku. Mam napisac prace o ruchu ulicznym w mojej miejscowosci. Próbowalam cos sama stworzyc. Nqapisalam to krotko po polsku. Takie proste zdania na poziomie początkującym. Baaaaaaaaardzo prosze jakiegos czlowieka o dobrym sercu. Nie musi byc dokładnie tak jak napisałam byleby było. Nie znam niestety zadnego francuza który mógłby mi w tym pomóc. Jeszcze raz bardz bardzo prosze :p

Mieszkam w Gorcach. W mojej miejscowosci nie ma metra ani tramwaju.My nie mamy tez lotniska. Mamy tylko autobusy. W mojej miejscowosci nie ma ściezek rowerowych.To jeste duza wada. My musimy jezdzic droga. To jest niebezpieczne.Małe dzieci jeżdza rowerewm po chodniku. To jest niewygodne. Droga jest zepsuta i ma dziury. Auta nie jezdza szybko ale u nas nie mam nigdy korków. W mojej miejscowości są parkingi koło szkoły, kościoła i boiska sportowego. Parkingi przeważnie są puste. Przez moja miejscowosc jezdzi duzo aut. Auta zanieczyszczaja powietrze i środowisko. Przejezdzające samochody bardzo hałasuja. My nie mamy przejść dla pieszych i świateł. A to jest bardzo niebezpieczne.
A masz:)

J'habite à Gorce. Dans ma ville il n'y a ni métro, ni tramway ni aéroport. Dans ma ville, il n'y a que les autobus. Nous n'avons pas, non plus, de pistes de vélo. C'est un grand incovénient car les bycyclistes roulent sur les routes, ce qui est très dangereux. Les petis enfants font du vélo sur les trottoirs, ce qui n'est pas très pratique. Les routes de ma ville ne sont pas bien entretenues: elles sont abîmées, il y a beaucoup de trous, etc.
Les voitures ne roulent pas très vite mais nous n'avons jamais d'embouteillages.
Dans ma ville il y a des parkings à côté de l'école, de l'église et du terrain de sport. La plupart du temps, les parkings sont vides.
De nombreuses voitures passent par ma ville: elles polluent l'environnement et font beaucoup de bruit. Le manque des passages pour les piétons et de la signalisation constitue un autre incovénient pour la circulation routère dans ma ville.

Pozdr:)
Dziekuje Ci z caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaałego serca. moze bede sie mogla kiedys odwdzieczyc jakos. Jeszcze raz bardzo bardzo bardzo dziekuje. Sa dobrzy jednak ludzie na tym świecie
nie ma sprawy:)
powodzenia na zaliczeniu :)))

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa