pomocy!prosze o poprawe opowiadania

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo prosze o sprawdzenie i prosze o pomoc w przetłumaczeniu końcówki opowiadania na j.francuski.z góry dziekuje wszystkim:*

Park.
Przezyłam nadzwyczajną historie.To było w zeszła sobotę.Byłam w parku na długim spacerze z przyjacielem, kiedy dostrzegłam mężczyznę, który szedł szybko ścieżką.nie był sam.Towarzyszył mu chłopiec.Oni szli przed nami i szybko się oddalili.W jednej chwili straciłam ich z oczu.
Nagle usłyszałam krzyk,krzyk chłopca.Pochodził z pobliskiego zagajnika.Przestraszyłam się bardzo.Kto tam jest?-zawołałam,ale nikt nie odpowiadał.
Postanowiliśmy z przyjacielem wrócić do domu.Po drodze rozmawialiśmy i nagle dostrzegliśmy obok ścieżki zwłoki chłopca.wezwaliśmy policję i w tej samej chwili uciekliśmy z miejsca zdarzenia.Śledztwo nadal trwa.

Le parc.

Je viens de vivre une histoire extraordinaire. C'était samedi dernier. J'étais dans le parc dessus randonnée de ami quand j'ai aperçu homme qui galoper sentier. Il n'était pas seul. Garçon l'accompagnait. Ils vont devant nous et rapidement éloigner. J'ai eu un moment perdre de vue.
Tout à coup, j'ai entendu un cri horrible, le cri de garçon. ça venait de voisin petit bois. J'ai en très peur.Qui est le?-j'appellais,el vivre non répondre.
sprobuje poprawic czesc, wiecej mi sie po prostu nie chce ...:)

Je viens de vivre une histoire extraordinaire. C'était samedi dernier.
>J'étais dans le parc dessus randonnée de ami quand j'ai aperçu homme
>qui galoper sentier. Il n'était pas seul. Garçon l'accompagnait. Ils
>vont devant nous et rapidement éloigner. J'ai eu un moment perdre de
>vue.

J'étais en train de me promener dans un parc avec mon ami, lorsque j'ai aperçu un homme qui marchait rapidement sur le chemin. Il n'était pas seul. Un garçon l'accompagnait. Ils marchaient devant nous puis ils se sont éloignés. Tout d'un coup, je les ai perdus de vue .
Bardzo dziekuje za pomoc:* a co do reszty to jakoś dałam sobie rade. byłas moja ostatnia deska ratunku:) pozdrawiam
*Tout à coup, j'ai entendu un cri horrible, le cri de garçon. ça venait de voisin petit bois. J'ai en très peur.Qui est le?-j'appellais,el vivre non répondre.

poprawiam bledy, ktore wpadly mi w oko:

le cri de garçon qui venait du petit bois voisin.
J'ai pris peur. J'ai demandé : "Qui est là?", mais personne ne m'a répondu.
hej:* mam to samo zadanie co ty! tez musze napisac straszna historyjke na zadanie a widze z ty to mialas juz rok temu:) mozeprzeslalabys mi cos zebym mogla na tym bazowac bardzo cie prosze bo nie mam pojecia jak to napisac:( a szczegolnie ta koncowke ktorej tez nie zamiescilas tutaj na stronce

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa