proszę o sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
prosiłabym o sprawdzenie tekstu. dostałam zadanie przetłumaczenia. tekst jest dosyc trudny (jak dla mnie) a moje umiejętnosci małe wiec proszę o wyrozumiałość :)

Miała 17 lat kiedy urodziła córeczkę. Niestety dziewczynka zmarła po 2 latach. Żeby zdobyć pieniądze na pogrzeb zaczęła sprzedawać swoje ciało. Mimo wszystko nie przestawała śpiewać. Pewnego dnia podszedł do niej pewnien człowiek, właściciel znanego kabaretu i zaproponował jej, aby zaczęła u niego śpiewać.

Elle avait de 17 ans quand elle est accouchée de la fillette. Malheureusement elle est morte après 2 âges. Pour capter l'argent sur la funérailles elle a commencé vendre son corps (nie wiem jak tę fraze przetłumaczyć). Malgré tout elle ne cessait pas chanter. Certain jour surpris à lui un homme, l'hôte du cabaret plus connu, et et ill'a offert afin elle a commencé chanter chez lui.
może tak:rnrnElle avait 17 ans quand elle a accouché d'une fille. Malheureusement l'enfant est morte après 2 ans. Pour ramasser de l'argent pour les funérailles elle a commencé à vendre ses charmes. Malgré tout elle n'a pas cessé chanter. Un jour un homme, le propriétaire d'un cabaret connu s'est approché d'elle, lui a offert de commencer à chanter chez lui.
dziękuje bardzo :) i jeszcze bym miała prośbę o sprawdzenie drugiej części tego tekstu :) będę niezmiernie wdzięczna :)

W końcu znalazła swoją prawdziwą miłość. W 1949 roku zginął jednak podczas katastrofy lotniczej. Była załamana, jednak zdecydowała się zaśpiewać na koncercie swój wielki przebój, który wzruszył publiczność dogłębnie. Była w szoku - nie była w stanie nawet płakać. Nigdy się po tym nie podniosła.

La fin elle a trouvé sa vraie amour. Pourtant il est mort à 1949 pendant la catastrophe aéronautique. Elle était prostré, mais elle a décidé chanter sur concert son grand chanson, qui a empoigné le public dogłębnie (?). Elle était à la secousse - même elle n'était pas en mesure pleurer. Elle n'a jamais levé après ce.ù

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa