kategoria: Nauka języka francuskiego / forum: Pomoc językowa
[konto usunięte]
01 cze 2006
Nazywam się Karolina. Mam 17 lat. Mieszkam w Katowicach. Bardzo lubię pływać i rysować. Jestem osobą dość otwartą. Cenię szczerość i zaufanie. Moja rodzina jest liczna. Wszyscy oprócz babci Ireny i dziadka Zdzisława pochodzą z Śląska. Oni są z Sosnowca. Moja mama ma na imię Wiola. Ma 45 lat. Pracuje jako urzędnik w urzędzie wojewódzkim. Jest bardzo opiekuńcza i wrażliwa. Mogę zawsze na nią liczyć. Tata nazywa się Janek. Jest 49 – letnim mężczyzną. Pracuje w kopalni węgla kamiennego. Często opowiada dowcipy i śpiewa piosenki. Bardzo lubi geografię i prognozę pogody. Moja siostra Paulina ma 15 lat. Jest wysoką blondynką Chodzi do szkoły muzycznej w Zabrzu. Umie przepięknie grać na wiolonczeli i pianinie. Moja chrzestna Bronka i wujek Piotrek mają trójkę, uroczych dzieci. Jest to dwójka bliźniaków: Pawełek i Antoś i malutka Julka. Siostra mojego taty ma na imię Ula i mieszka wraz z rodziną w Niemczech. Często nas odwiedzają. Druga babcia ma na imię Emilia i jest mamą mojego taty. Mieszka w Halembie. Mam jeszcze innych Moja rodzina jest za duża żeby wszystkich opisywać. Wszystkich bardzo kocham.