prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich. Mam do was prosbe czy moglibyscie przetlumaczyc mi ten tekst. Nigdy nie uczylam sie francuskiego:/ a teraz staram sie o prace i troche nasciemnialam i potrzebuje referencji :( Jesli uczycie sie juz jakis czas jezyka to nie sprawi wam problemu przetlumaczenie mojego tekstu. Bardzo mi na tym zalezy.. trzeba sobie pomagac:) pozdrawiam

a to ten tekst:

XYZ opiekowala sie moim synkiem podczas wakacji 2004.
Miala dobry kontakt z naszym dzieckiem. Nie plakal gdy wychodzilismy do pracy, co zdarzalo sie z wczesniejszymi opiekunkami. Zawsze potrafila go czyms zainteresowac. Wymyslala mu rozne zabawy. Nasz synek byl zadowolony z czasu spedzonego z nia, z entuzjazmem czekal na jej przyjscie. XYZ byla dla niego jak starsza siostra. przygotowywala mu proste posilki.
XYZ jest bardzo sympatyczna dziewczyna, zawsze usmiechnieta i w dobrym humorze. Jest bardzo pomocna i zyczliwa. Jest odpowiedzialna i powaznie podchodzi do jej oboiazkow.
Jestem zadowolona z jej opieki nad moim synkiem i polecam ja innym.
hej,
daje ci na wzor moje referencje, jakie kiedys napisala mi babka, u ktorej zajmowalam sie dziecmi. wstaw swoje dane i bedzie ok.
PS. NIe pisze sie w referencjach, takich rzeczy, ze dziecko nie plakalo, jak rodzice wychodzili... to malo profesjonalne! poza tym, nawet jesli dziecko uwielbia swoja opiekunke, to jest normalne, ze placze,kiedy rodzice wychodza na caly dzien... moje dzieciaki plakaly jak mama wychodzila i jak ja konczylam prace, to tez plakaly... to normalne w wieku 1,5 -4 ans....

Je soussignée (tu: imie, nazwisko osoby, ktora ci referencje wystawia) certifie que (imie, nazwisko osoby ktora opiekowala sie dziecmi) a travaillé chez moi pendant les grandes vacances d'été. Elle s'occupait de mon enfant âge de (tu wpisz liczbe lat dziecka) ans en toute autonomie.
C'est une personne fiable, responsable, autonome, souriante, capable d'initiative.
dziekuje slicznie;) a juz myslalam ze moj post pozostanie bez odzewu.. ale widze ze sa jeszcze dobrzy ludzie :) pozdrawiam

« 

Pomoc językowa