e-mail-prosze o przetlumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
mam ogromna prosbe o przetlumaczenie maila, znam slabo francuski a musze odp na e-maila.bardzo prosze :)
z czescia maiala sobie poradze, chodzi mi o kilka wyrywkowych zdan

" czekam na maila od ciebie z konkretna data przylotu do Polski. ?Nie wiem czy wiesz, ale rodzice Marty leca na Krete na dwa tygodnie, wylatuja 4 wrzesnia. Wiec w tym czasie ich nie ma w Polsce.
Ne ma problemu, tata wyjedzie po ciebie na lotnisko. Juz go pytalam. Zadbam o to zeby rodzice Marty sie nie dowiedzieli o twoim przylecie, zeby to byla niespodzianka !
Przylatujesz sam czy z kims??? mam nadzieje, ze nie myslisz, ze ja mowie super po francusku. Pisanie idzie mi lepiej, ale z mowieniem ciezko....wiec z komunikacja mam raczej problem."
"czekam na maila od ciebie z konkretna data przylotu do Polski. ?Nie wiem czy wiesz, ale rodzice Marty leca na Krete na dwa tygodnie, wylatuja 4 wrzesnia. Wiec w tym czasie ich nie ma w Polsce.

J'attends un mail de ta part avec une date précise de ton arrivée en Pologne.
J'ignore si tu sais que les parents de Martha vont en Crète pour deux semaines ,ils partent en avion le 4 septembre. De ce fait ils seront absents de Pologne.

Ne ma problemu, tata wyjedzie po ciebie na lotnisko. Juz go pytalam. Zadbam o to zeby rodzice Marty sie nie dowiedzieli o twoim przylecie, zeby to byla niespodzianka !

Il n'y a pas de problème ; mon père ira te chercher à l'aéroport . Je le lui ai déjà demandé . Je m'arrangerai pour que les parents de Martha ne se doutent pas de ton arrivée , que celà reste une surprise !

Przylatujesz sam czy z kims??? mam nadzieje, ze nie myslisz, ze ja mowie super po francusku. Pisanie idzie mi lepiej, ale z mowieniem ciezko....wiec z komunikacja mam raczej problem."

Viens-tu seul ou accompagné ? J'espère que tu n'imagines pas que je sois super en français . L'écriture me pose moins de problème mais avec le parler c'est plus dur ...j'ai donc plus de soucis avec la communication directe.
dzekuje slicznie za pomoc, pozdrawiam.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka