Bescherelle

Temat przeniesiony do archwium.
Wie ktoś może, gdzie znajdę online Grammaire Progressif i Beszerel( nie pamiętam jak się dokładnie pisze po franc)
Albo czy ma ktoś jakiś link do emula za free.
I gdzie by można sobie te gramatyki ściągnąć, bo wtedy bym sobie je wydrukowała.Chyba, że ktoś ma jakoś na pliku do przesłania??
Nie wiem, czy Bescherelle istnieje on-line... W każdym razie, ja polecam tę stronę: http://www.leconjugueur.com/ Przydaje się także do hiszpańskiego :)
www.bescherelle.com
chciałabym kupić sobie bescherelle bo mam problemy z odmianami czasowników. Czy zna ktoś stronke gdzie można to tanio zamówić???
a nie można w księgarni językowej? a przesyłke zapłacisz ok 10 zł i cena razem wyniesie ok 50 zł.
jak chcesz koniecznie z neta to : www.nowela.net

A z księgarni polecam SZAWAL.. ok 30 zł kosztuje
Rzeczywiscie ale na nowela.net to "Bescherelle la conjugaison pour tous". Znam dobrze te ksiazke ale nie o to chodzi dokladnie. Chyba dla francuzow a nie dla was. Trzeba sie kupic, jeszcze raz, "Bescherelle DE POCHE" ( 3 euros (w francji) ale moze przesylka do polski z amazonem zbyt drogie ??). Wlasnie wczoraj widzialem ja w virgin megastore w paryzu! eva15 popatrz na :
http://www.amazon.fr/Bescherelle-de-poche/dp/2218729350 jak wyglada. Na nowela.net nie ma niestety...jezeli nie potrafisz jej znalezc z neta, na pewno mozna znalesc razem inne wejscia.
pozdrawiam
no tak, ale w Polsce do odmian czasowników polecają właśnie Conjugaison...
tak samo i jest tanio :) Polecaja trudne ksiazki. Nic dziwnego ze te biedne studentki maja tyle trudnosci z franscuskim...
pozdrawiam
eee.. ale tabelka z odmianami francuskich czasowników wszędzie jest chyba taka sama? no chyba, że się mylę?
A polskie studentki są mądrzejsze niż się wydaje...
a ja mam właśnie Conjugaison i na prawdę nie narzekam, bo książeczka jest czytelna i zrozumiała.
Owszem que c'est pareil. Tous les modèles de tableaux en tout cas. D'ailleurs 12000 verbes c'est beaucoup trop !!! :) si tu en connais déjà trois cents verbes (comme tous les Français), ce sera déjà très bien même pour effectuer des traductions difficiles. Le problème c'est le prix du livre :Tout le monde n'a pas les moyens de débourser 50 euros avec le seul statut d'étudiant. Je suis content que tu trouves ce livre facile, pas moi en tout cas parce que c'est plutôt très détaillé. Les débutants ou presque le trouveront difficile.Voilà seulement un conseil parmi d'autres.
A plus.
Witam,mam do sprzedania Bescherelle'a, za niską cenę,jeśli się zdecydujesz to napisz [email]
Dzięki za rady:* chyba zrobie nalot na księgarnie francuskie.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka