Pomocy prosze musze dopisac 4 zdania proszeeee!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Napisałem zadanie ale ona sie czepia ze to za malo prosze pomozcie
wiec po polsku: jest to opowiadanie:
W pewien słoneczny dzień wychodząc z pracy na zatloczona ulice postanowilem sie wybrac na wycieczke do lasu.gdy dotarlem do lasu wydawal mi sie on ponury i tajemnniczy.Przechodząc przez las uslyszalem jakby płacz malego dziecka.Zaczolem biec w strone dzwieku i swiatla.Gdy dotarlem do celu zobaczylem piękną a zarazem tajemnicza polane.zobaczylem na niej zielonego ,toksycznego i zgnilego ufoludka.Zacząl do mnie mowic ale ja nic nie rozumialem,powoli sie do mnie zbliżał.ja przestraszylem sie, on zlapal mnie za reke i uslyszalem straszny pisk i wtedy ... obudzilem sie i zrozumialem ze to byl tylko zly sen...

a po francusku
Une journée ensoleillée(jak zawsze rano wypilem kawe umylem sie ubralem i zjadlem sniadanie). En sortant de travail, j'ai decidé d'aller a l'excursion à la foret. Lorsque j'y suis arrivé il me semblait sombre et misterieux.(mozna dopisać ze liście spadały z drzew ze zbierałem grzyby,Ze w lesie przechadzały sie małe króliczki i sarenki)., En passant par le forêt, j'ai entendu un bruit comme si un enfant pleurait. J'ai commencé à courrir en direction du bruit et de la lumière. Quand j'y ai suis arrivé j'ai appercu une clairière très belle mais très misterieuse à la fois. Il y avait un extraterrestre vert, toxique et pourri. Il a commencé à me parler mais je ne comprenais rien. Il s'approchait de moi et j'avais peur. Il m'a pris par la main et j'ai entendu un horrible piaulement et alors... je me suis réveillé. J'ai compris que ce n'était qu'un cauchemar.
Une journée ensoleillée comme tous les jours le matin j'ai bu mon café, je me suis lavé, je me suis habillé et j'ai pris mon petit déjeuner...... Lorsque j'y suis arrivé il me semblait sombre et mystérieux, les feuilles tombaient des arbres et de petits lapins et chevreuils se promenaient tandis que je cueillais des champignons.

(to tłumaczenie zdań polskich w nawiasach)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę