Życzenia na dzień kobiet

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

Zostałem wytypowany do złożenia życzeń na Dzień kobiet nauczycielce od j. francuskiego. Ustaliliśmy, że życzenia będą składane w języku francuskim. Niestety nie potrafię dobrze posługiwać się tym językiem, więc chciałbym abyście pomogli mi ułożyć życzenia z tej okazji. Próbowałem coś napisać, ale niestety wszystko wychodziło takie sobie i na pewno z maaaaaaaaaasą błędów, a nie chciałbym, aby poprawiała mnie w czasie składania życzeń:P.

Z góry dziękuję, Tomek
Witaj ;-)))
Hmmmm i ławtwe to i zarazem trudne.... ;-)
Łatwe, bo dam Ci linka z gotowymi wierszami, życzeniami na rózne okazje :
http://www.jumafred.com/ema/

A trudne bo jest tego bardzo duzo i nie wiem co wybrac ....
Poza tym nie wiem co by Ci się spodobało, czy chcesz długi czy krótki wierszyk, czy może cytat. Nie wiem czy chcesz nauczyc się na pamięć, czy wręczyć wydrukowane... opcji jest wiele....

Ja przeglądam te strone i naprawde nie wiem co Ci polecić...

Może poczytaj sobie po kolei wg zakładek na górze strony :
1) pensées et citations - myśli i cytaty
2) poémes et pensées divers - wiesze (na rózne okazje)
3) textes de cartes de voeux - testy zyczeń na kartki (pogrupowane wg okazji, ale nie ma kategorii święto kobiet)

Pozdrawiam
Ola
Cześć!

Właściwie to już wczoraj wieczorem, ułożyłem jakoś krótkie życzenia. Jednak po przeczytaniu kilku wierszyków ze strony którą mi podałaś, lekko zmodyfikuję to co napisałem.
Życzenia mają być raczej krótkie, bo muszę się ich nauczyć a następnie ślicznie wyrecytować przed nauczycielką:).
Dzięki za pomoc!

Pozdrawiam, Tomke

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia