Akademik/mieszkanie w Paryzu

Temat przeniesiony do archwium.
W lutym jade do Paryża na stypendiu.Mam jednak problemy z zalatwieniem sobie miejsca do zycia:-)
www.ciup.fr zakonczyl juz rekrutacje - zapisalam sie ale tam podobno Polacy maja nikle szanse...
w CROUS formularze internetowe nie do przejscia bo wymagaja od studentow zagranicznych np 10 cyfrowego nr legitymacji(!) poronione...
Czy moze mi ktos podpowiedziec gdzie mozna znalezc tani nocleg na pol roku max 300 euro na miesiac...
pozdrawiam
bardzo trudno jest znalezc mieszkanie w Paryzu za 300 euros. najtansze sa oczywiscie chambres de bonne (wysokie pietra bez windy, pokoje ok 10m² bez lazienki, WC na korytarzu) ale jest do nich najwiecej chetnych (studenci). szesc lat temu (kiedy to szukalam mieszkania) szlo sie do kosciola amerykanskiego (stacja metra Alma Marceau - ligne 9 lub bus n° 63 -staje praktycznie pod kosciolem bo od metra trzeba sie przejsc). Sa tez tam ogloszenia o prace do dzieci. Jest tez gazeta de Particulier au particulier (ukazuje sie co czwartek) ale juz z lepszymi mieszkaniami ale mozesz zobaczyc: strona internetowa gazety pap.fr; masz kryteria poszukiwania gdzie wybierasz sobie budzet miedzy innymi.
osobiscie uwazam ze trudno jest cos znalezc na tak krotki okres, moze tez szukaj w banlieu? osobiscie nie znam ale znam ludzi ktorzy mieszkaja i rzeczywiscie w niektorych miejscach jest taniej.
zycze powodzenia, szukanie mieszkania w paryzu nie jest najciekawsza sprawa ale mozna znalezc a jak sie ma szczescie to nawet calkiem niezle miejsca. pozdrawiam
Nie chodzi tylko o mieszkanie, moze byc jakies foyer , akademik itp...Rozgladalam sie za tym po internecie ale myslalam ze moze ktos z was spotkal gdzies niezla oferte i na wlasnej skorze przetestowal warunki mieszkania.
jest foyer pod paryzem ale zastanawiam czy dac namiary.... nie mam najlepszych wspomnien z tego miejsca . jest to foyer Maximilien Kolbé w Bagneux prowadzone przez zakonnice ktore wynajmuja pokoje studentkom lub osobom pracujacym, dosyc tanio ale zalezy w jakim pokoju (pokoje jednoosobowe, czterosobowe, 10 osobowe, a w wakacje nawet 25 cio osobowe). trzeba sie skontaktowac szybko bo pozniej moze nie byc miejs, najbardziej zatloczone jest w wakacje. Niestety wlasnie odkrylam ze nie mam ich telefonu. moze inne osoby pamietaja? jak znajde to sie odezwe.
hej ja bylam w tym Foyer w wakacje gdy szukalam prace jako au-pair.U tych siostr pokoje kosztuja 10E doba ale gdy decydujesz sie na dluzszy okres to mniej.Dodatkowo siostry tez mogga Ci znalesc prace dodatkowa.W sumie Siostra Miriam(francuska)Glowna przelozona nie jest zbyt mila ale reszta siostr na pewno Ci zawsze pomoze.Oto ich adres:
Foyer Maksymilian Kolbe 97,rue de Verdun 92220 Bagneux France
Telefon:[tel]
hej ja bylam w tym Foyer w wakacje gdy szukalam prace jako au-pair.U tych siostr pokoje kosztuja 10E doba ale gdy decydujesz sie na dluzszy okres to mniej.Dodatkowo siostry tez mogga Ci znalesc prace dodatkowa.W sumie Siostra Miriam(francuska)Glowna przelozona nie jest zbyt mila ale reszta siostr na pewno Ci zawsze pomoze.Oto ich adres:
hej Aneta czemu masz zle wspomnienia z Foyer?Czy bylas tam w tym roku?Spotkalas siostre Miriam?Jezeli mozesz odpisz szczerze pa pa
pomysl o kolokacji www.appartager.com i raczej pod paryzem
powiedz jak znalazłaś pracę jako au pair? ja właśnie w lipcu wyjeżdżam do Francji w tym samym celu. chcę być au pair przez 1,5 m-ca. Czy siostry pomagają znaleźć taką pracę? Wysłałam im wcześniej cały zestaw dokumentów. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam
Zalezy od szczescia.Niektore dziewczyny znajduja prace od razu a inne w ogole.Jezeli wyjedziez juz w czerwcu to masz wieksze szanse na znalezienie pracy.Zycze powodzenia
Dzięki za odpowiedź! Wyjeżdżam co prawda w lipcu, ale mocno wierzę w to, że udaje mi się znaleźć fajną pracę.Również cię pozdrawiam- trzymaj kciuki!papapapa :)))
Ja jedę w styczniu , mogę wynająć z Toba mieszkanie. Napisz [email]
jesli jestes nadal zainteresowany tym mieszkaniem to ostatnio spotkalam kobiete ktora zaproponowala male mieszkanko do wynajecia za 150 euro bez kaucji miesiecznie. Mysle ze jest to nadal aktualne.Jesli jestes zainteresowany napisz mi maila a ja wysle Ci adres do tej kobiety.pozdrawiam.Anula
Jasne że jestem zainteresowany!!! Tylko nie mam twojego mail'a.
a ja szukam jakiegos taniego logement w Paryzu (lub okolic) na pierwszy tydzien lipca. ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie prosze o kontakt. [email]
hej!Jak szukasz taniej kwatery to wlasnie najlepiej we wspomniany m juz foyer:
Ja tam teraz mieszkam i jestem zadowolona.Jezeli chcesz wiedziec wiecej oto moj [email] POzdrawiam
jestem zainteresowany tym adresem bardzo prosze o kontakt krzysiek
ja również jestem zainteresowana tym mieszkaniem, Mój syn przebywa w Paryżu ma zamiar studiować i pracować byłabym wdzięczna za adres mieszakania do wynajęcia. mój mail: [email]
Mam zamiar studiować i pracować w Paryżu. Poszukuję mieszkania, pokoju tzw. stancji dla żaka. Mój mail: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa