Ja również studiuję romanistykę na AP.
Polecam się wybrać tutaj tym ludziom, ktorzy nie znają dobrze francuskiego, za to chcą się szybko nauczyć.(Oczywiście z dużym nakladem wlasnej pracy, nie ma cudów:)) Są grupy prowadzone od podstaw gdzie jest kilkanaście godzin w tygodniu praktycznej nauki,więc jak ktoś naprawdę chce,to się nauczy.Poza tym grupa zaawansowana: znacznie mniej praktycznej nauki, znacznie trudniej, w zasadzie dla osób które juz świetnie mówią i potrzebują tylko rozwinięcia slownictwa i "szlifu".Generalnie jest dużo wolnego, nie trzeba sie wiele uczyć,jeśli ktoś zna język na przyzwoitym poziomie. Z innymi przedmiotami tez jest nie najgorzej. Trzeba sporo poczytać:szczególnie z filozofii, pedagogiki(wcześniej jeszcze psychologia) i kultury francuskiego obszaru językowego,ale nie narzekam.
Zajęcia są sympatyczne, kadra też, nie ma niemal żadnych kartkóweczek, pytania na oceny w ogóle.
Na pierwszym roku większość po polsku, tylko kultura po francusku, momentami na wykladach można się pogubić.
Latwo bylo sie dostać, francuski nie byl nawet wymagany, ja np dostalam sie na podstawie matury z angielskiego.
Jak ktoś ma pytanie, to mój email [email]