studia jezykowe

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie drodzy forumowicz i pasjonaci jezyka francuskiego oraz kultury tego pieknego kraju :)) Pisze z zapytaniem kto w tym roku zdecydowal sie na filologie romanska na KUL-u w Lublinie? :)
Pozdrawiam i mam nadzieje ze jakas l'ame soeur ;P sie znajdzie
Czy naprawde nikt z tutaj obecnych nie wybiera sie na filologie romanska na KUL? :( Czy nikt nic nie slyszal o studiowaniu wlasnie na tym uniwerku? PLisssss :(
ja zlozylam papiery ale nie wiem czy chce tam isc.bardziej zalezy mi na krakowie..
ile masz punktów polski rozszerzony+franc rozszerzony jesli mozna wiedzieć?
69 z rozsz pl a 71 z rozsz francuskiego tylko;/;/;/
a chcesz sie dostać na ap czy na uj?
ja mam z fr 96 pp i 79 pr i polak troche gorzej... 63 pp i 68 pr ...zlozylam papiery na KUL ale jak sie dostane to wole isc na Umcs;)
a ty ile masz pkt??
Oh jak milo ze ktos sie odezwal :))
Jesli o mnie chodzi to poziom podst 61% wiec kiepsko poziom rozszerzony 88%. Francuski poziom podstawowy 92%, gorzej rozsz bo tylko 65%. Zastanawiam sie czy w ogole mam jakies szanse ;P Moze sie skompromitowalam skladajac papiery? Jak myslicie?
Ajj nie dajcie sie prosic ;p Czy ktos mi odpisze czy mam jakies szanse na dostanie sie z takimi wynikami na KUL czy moje marzenia legly juz w gruzach ;)
będę niedelikatny : wyglądamy na komisję rekrutacyjną KUL?
ich pytaj
Hm... wiesz Marrcin nie widzialam Cie wiec nie wiem czy wygladasz :P Moja intuicja podpowiada mi jednak, ze masz cos z komisji rekrutacyjnej KUL ;P
A zapytalam bo moze ktos z forumowiczow ma znajomych na filologii romanskiej lub po prostu sie orientuje... czy popelnilam jakas zbrodnie?
Dziewczyno jak już to zdawaj na UMCS do Lublina na romańską,a nie na KUL.Chyba,że lubisz widoki zakonnic biegających po wydziale...Zresztą UMCS ma wyższy poziom...
Qba wlasnie zlozylam u na UMCS i na KUL ;p ZObaczymy gdzie mnie zechca. Mam nadzieje, ze i tu i tu. Oby! Qba czyzbys mial cos do zakoonic biegajacych po korytarzu? ;))
kompletnie nie wiem nic o rekrutacji na KUL, w odróżnieniu od ich komisji rekrutacyjnej. o rekrutacji na swój uniwerek również nie wiem nic.
takie pytanie to nie "zbrodnia", ale odpowiedź na nie szybciej otrzymasz raczej pytając na KULu, może ktoś będzie tak miły i poda ci choć orientacyjnie od ilu punktów przyjmowali
Ciesze sie ze nie popelnilam zadnej zbrodni drogi Marrcinie. Tak wiec moze zdradzisz co jelsi chodzi o Twoje studia? ;)
POzdro
Marrcin zamknal sie w sobie i nawet nie chce zdradzic co studiuje i na jakim uniwerku ;p Ewentualnie czy jest zadowolony
Ja wiem na jakim Marrcin studiuje uniwerku,bo studiuje na tym samym co ja,wystarczy przeczytać kilka wątków,żeby zczaisć kto tu z jakiej uczelni jest:)
QbA,pozdrawiam
Qba ale Ty tajemniczy.... pewnie masz racje ze mozna sie zczaic. Wiesz... jestem tu nowa i jeszcze niebardzo wiem co i jak, gdzie kto studiuje, ale jedna nieprzespana noc i nadrobie to ;p
Chyba ze mi oszczedzisz i zdradzisz na jakim uniwerku STUDIUJECIE ;P
Pozdrawiam serdecznie
hej;)
wlasnie obczailam ze na umcs mamy identyczna liczbe punktow;) bo tam jest przelicznik 1 pkt=1% z polaka i fran, na kulu sam fran sie liczy...wiec KTO MA SIE DOSTAC JAK NIE MY???;D co prawda ja w 1 kolejnosci chce na iberystyke na umcs ale pewnie sie nie dostane(10 os na miejsce;p) ale mam nadzieje ze na romanistyke mam ,,jakies" szanse;)
pozdrufki
Wlasnei tez sie zastanawialam nad ta iberystyka ale jakos odeszlo to w sina dal ;P Fakt jakos w tym roku iberystyka jest dosc modna powiedzialabym. Hehe mowisz do mnie forumowiczka z ta identyczna iloscia punktow? ;p Jak milo jesli tak :)
Mysle ze to lepiej ze na UMCS-ie biora pod uwage i polski i franc, anizeli sam franc na KUL-u.
Pozyjemy, zobaczymy gdzie wyladujemy
Pozdrooo
Qba, Marrcin... EUREKA! ;P Quba miales racje, ze mozna sie zczaic co gdzie kto studiuje ;p Nie oszczedziles mnie... Efekt? Nieprzespana noc, ale nie tylko. WIem juz na jakim uniwerku jestescie ;)) Ciekawa jestem ile u mnie na romanistyce znajdzie sie takich rodzynkow jak Wy
Pozdrawiam
Hej!No to na jakim uniwerku studiujemy?Proszę o rozwiązanie rebusu?:)U mnie na roku jest aż 5:) chłopaków,nie wiem jak u Marrcina.I co kiedy masz wyniki na UMCS?QbA,pozdrawiam
Widze Qba, ze mnie jak mnie, ale i Ciebie wciagnela ta zabawa ;)))Hmm nie wiem czy moge tak po prostu powiedziec, gdzie studiujecie ;) Nie wiem czy to nie jest przypadkiem owiane tajemnica ;p Powiem Ci tylko, ze mialam tam skladac papiery, ale jakos nie chcialam sama tam skladac, dlatego zrezygnowalam. Az 5 mowisz?? Ahh w ktoryms na pewno bym sie zakochala ;P CHlopaczyna studiujacy romanistyke to skarb :) DObra koniec zartow.
Wyniki na UMCS-ie beda lada dzien. POwinny byc jutro... na KUL-u 1 sierpnia. Ciagle sie zastanawiam,bo bardzo mi sie podoba atmosfera panujaca na KUL-u. A do zakonnic biegajacych po korytarzu nie jestem nijak uprzedzona, wiec to mnie nie zraza ;)
Pozdro
slaut!;)
nie wiesz przypadniek czy sa juz wyniki na umcsie??
bo mialy byc dzisiaj, ale na str w necie nic nie podaja...a ja az boje sie jechac na umcs zeby sprawdzic;D
ale chyba pojade bo nie wytrzymam dlugo w domu ... ciekawosc mnie zeżre;D
3mam kciuki! pozdrawiam!
Z tego co ja się orientuję to na UMCS filologia romańska ma dobry poziom,a na KUL-u...Nie wiem,wiec się nie wypowiadam na temat poziomu romanistyki na tej uczelni.Jednak ja zdecydowanie wolałbym UMCS.Pozdrawiam
no ja tez zdecydowanie wole UMCS i na szczescie dostalam sie;D
szkoda ze nie na iberystyke...ale nic z romanistyki tez sie ciesze;)
pozdrufki
Jocelyne widzialas ze na romanistyce bedzie AZ 2 czy 3 rodzynkow??;D
skad macie wyniki? przeciez na umcsowym irku nic nie ma.
Jupiiii forumowiczko!!!!!!!! Ja tez sie dostalam.... SUper :)
Czekam tylko jeszcze na wyniki na KUL-u ale mysle ze jak sie dostalam na UMCS to tez sie dostane na KUL... Kurde naprawde nie wiem gdzie isc, bo rozne opisnie slyszalam zarowno o UMCS-ie jak i KUL-u.
Pozdro studentko romanistyki :)
nom, ja tez sie dostalem na umcs, na lingwistyke. bylem az 9 wiec nie wierze zebym sie dostal na bardziej oblegany UW.. Maniura jesli to czytasz, to napisz czy sie spotkamy tam.
Gratuluje wszystkim ktorzy sie dostali na filologie romanska, lingwistyke stosowana, iberystyke i inne kierunki :))
Sobie tez :))
Jestesmi the besciaki
Pozdro
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka