KTO NA uj??:D

Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna
no sorry moze tak to wyszlo ale moim zamiarem nie bylo straszenie ;)
wszystko da sie przezyc
ale generalnie juz po pierwszym semestrze doszlam do wniosku ze czegos innego spodziewalam sie po tych studiach
Nic sie nie dzieje:D:D:D
No rzeczywiscie,czasem ludzie tak mowia,ze są rozczarowani, bo musza przykladac sie do przedmiotów malo majacych wspólnego z kultura franacuska. Ale powiedz mi cos o nauce samego jezyka na tych studiach. ja startuje od podstaw i zastanawiam sie jaki moze byc moj poziom po roku tak intensywnej nauki...mam ndzieje w czercu umiec sie dogadac z jakims francuzem...
Aha, no i czy rzeczywiscie po semestrze robia taki przesiew...jest bardzo trudno?- zakladjac, ze mimo drugich studiow ostro sie przyloże do nauki!
z tego co wiem ,to teraz zasady sie co nieco zmienily...za moich czasow(jak fajnie to brzmi;) to wszyscy juz jezyk dobrz znali..wyklady byly po francusku..
wiec na I roku bylam rozczarowana ta praktycna nauka jezyka wg mnie zajecia z TP (travaux pratiques)byly prowadzone w zlej formie. zaskoczyl mnie rowniez natlok przedmiotow malo zwiazanych z franc(filozofia ,historia,ip)ale na prawde nie wiem jak to bedzie teraz moze czas na reformy przyszedl,ale jedno jest pewne stala kadra si nie zmieni;)
aha jeszcze po pierwszym sem z tego co pamietam nie odpadl nikt(moze bylismy wyjatkowym rocznikiem fakt ze bylo duzo mocnych ludzi)a po II moze 2-3, kilka zrezygnowalo
Czy ktos z Was wie gdzie i o której zaczynamy,bo na stronce nie ma żadnych informacji,w Paderevianum podobno też cisza,a tu październik nieubłaganie sie zbliza...
spoko, UJ tak ma, na hist. sztuki tez błoga cisza, nikt nic nie wie, powiedziano mi wczoraj, że jeszcze nie ustalone, ale "będzie na stronie internetowej"
No to czekamy:)Nie ma wyboru:D
na stronie filg.uj.edu.pl/ifr

mozna znalezc info ze inauguracja w instytucie dla romnskiej jest 2 X o 11 w sali 204 bodajze

szukajcie w komunikatach
A ja zabladzilam tutaj z italianistyki. witam kolezanki z wydzialu:-)
dziewczyny juz w pon się widzimy:D:D:D
Jupi!Ale się będzie działo;)
Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna

« 

Pomoc językowa