Romanistyka zaocznie WSHE Łódź

Temat przeniesiony do archwium.
Dzis dostalama odpowiedz z WSHE w Lodzi na temat filologii romanskiej zaocznie (licencjat) kierunek otworzy sie jesli beda chetni, termin skladania dokumentow do 30.09.08. Pytanie: czy ktos sie tam wybiera??
ja bym zlozyla jesli nie dostane sie na dzienne...co okaze sie na dniach
Ja byłabym zainteresowana składaniem tam papierów. Dzwoniłam do nich i faktycznie będzie rekrutacja. Jeśli chcesz napisz do mnie: [email] Razem zawsze łatwiej :) Pozdrawiam.
no to ewentualnie bylybysmy juz trzy :) zeby kierunek sie otworzyl musza byc chetni, kto jeszcze sie wybiera?
rozumiem ze chyba brak chetnych.. :/ mam jednak nadzieje ze grupa sie zbierze i otworza kierunek, pozdrowienia dla wszystkich
witam!no ja tez bylabym zainteresowana,dajcie cos znac..pozdrawiam
Witam wszystkich :) Uwaga pelna mobilizacja! Dzwonilam do WSHE w Lodzi, jest rekrutacja podaje potrzebne dokumenty:
4 jednakowe zdjecia
oryginal i ksero swiadectwa maturalnego
ksero dowodu
orzeczenie lekarskie
wplata (80zl + 17 legitymacja)
Wszystkie szczegoly na stronie www.wshe.lodz.pl
Dokumenty sklada sie do 30,09 zajecia od pazdziernika, czesne 370 zl miesiecznie
Kierunek otworzy sie jak beda chetni!! Wiec prosze Lodz jest w centrum Polski! Ja zaryzykowalam zmienilam prace i za jakies 2 tygodnie sie tam przeprowadzam a wszystko dla francuskiego :) Jak cos na mail moge szczegoly podac.
Kto sie wybiera?? wpisujcie sie
pozdrawiam
sorki oplata to 85zl +17 legitymacja :P
Powiedz mi proszę jaka jest wymagana znajomość j. francuskiego? I jak często są zajęcia? Czy zajęcia zaczynają się już w piątek?
wklejam mail, ktory dostalam ze szkoly:
" Dokumenty można składać do dnia 30.09.2008. Nie ma limitu miejsc.
Kandydata obowiązuje egzamin - test pisemny i rozmowa w języku
francuskim.
Podstawą do zwolnienia z egzaminu może być język francuski zdawany na

maturze (nowa matura) zarówno w części ustnej jak i pisemnej na
poziomie
rozszerzonym i uzyskanie odpowiedniego wyniku lub certyfikat DELF Unite
A4.
Warunkiem uruchomienia specjalności filologia romańska jest zebranie
się
odpowiedniej liczby chętnych. Opłata rekrutacjna wynosi 85 zł, 17 zł -

opłata za wydanie elektronicznej legitymacji studenckiej. Czesne na
studiach
niestacjonarnych to 370 zł/m-c (płatne przez 12 miesięcy). Zajęcia na

studiach niestacjonarnych odbywają się co dwa tygodnie sobota,
niedziela,
może to być również piątek po południu."

a to pani, z ktora mozna sie kontaktowac:
Agnieszka Krzyworuczka
Specjalista ds. rekrutacji
Dział Promocji i Rekrutacji
90-222 Łódź, ul. Rewolucji 1905r nr 52
pok. G 101
tel.: +48 42 631 58 01
www.wshe.lodz.pl
czesc
romanistyka bedzie tez zaocznie i dziennie w wyzszej szkole humanistycznej wschod-zachod w lodzi jezeli beda chetni skladajcie tam papiery wszystko mozna sprawdzic na ich stronie wystarczy wpisac w google wshwz lodz, to jest nowa szkola i nie ma wpisowego i egzaminow wstepnych
Parzylam na oferte tej szkoly i czesne wynosi tam 305zl za zaoczne platne przez 12 miesiecy, osobiscie interesowalaby mnie specjalizacja biznesowo-turystyczna lub kulturoznawcza, napewno tak jak na wshe trzeba przynajmniej 25-20 osob by kierunek sie otwarl dlatego moj apel niech chetni sie wpisuja i od razu zaznacza o ktora szkole chodzi i ewentualnie jaka specjalizacja. Ps. ciagle mowie o filologii romanskiej zaocznej (licensjat). Pozdrawiam
salu
skladajcie papiery na romanistyke w lodzi na zaoczne do wyzszej szkoly humanistycznej wschod zachod , nie ma egzaminow wstepnych i nie ma wpisowego, dokumenty sklada sie do konca wrzesnia jak chcecie wiecej informacji to wpiszcie w google wshwz lodz, i bedziecie wiedzieli wszystko , A bientot
Salut :)
ok to ja mowie ze zapisze sie do szkoly Wschod-zachod, zaoczne licencjat, specjalizacja biznesowo-turyst.
A wy??
HEJ !
CZY KTOŚ ZŁOŻYŁ PAPIERY DO WSHE W ŁODZI NA ZAOCZNĄ ROMANISTYKĘ (LICENCJAT)???
CZY TEN KIERUNEK RUSZY W TYM ROKU????
NA PEWNO NIE RUSZY ROMANISTYKA W WSCHÓD-ZACHÓD WYŻSZA SZKOŁA HUMANISTYCZNA W ŁODZI. TO WIEM NA PEWNO BO ZŁOŻYŁAM TAM PAPIERY, ALE MAJĄ ZA MAŁO CHĘTNYCH I NIC Z TEGO.
JEŻELI KTOŚ WIE GDZIE JESZCZE MOŻNA STUDIOWAĆ ZAOCZNIE ROMANISTYKĘ (LICENCJACKIE), BŁAGAM O E-MAILA.
PISZCIE MÓJ E-MAIL [email]
Ja w poniedzialek przeprowadzam sie do Lodzi i chcialam zlozyc papiery do Wschod-Zachod, bo w WSHE powiedzieli ze raczej nie otworza dlatego wszyscy ktorzy chca studiowac powinni sie jak najszybciej zdecydowac i zlozyc papiery, a najlepiej jesli wszyscy zlozylibysmy do tej samej szkoly. Nie mowmy o poziomie danej szkoly bo poziom zalezy od checi studiujacych. Ja narazie decyduje sie na wschod-zachod.
LEPIEJ TAM NAJPIERW ZADZWOŃ. JA ZŁOŻYŁAM TAM PAPIERY, DZWONIŁMA DO NICH WCZORAJ I POWIEDZIELI MI , ŻE ROMANISTYKA NIE RUSZY (ZA MAŁO CHĘTNYCH). MAJĄ MI ODESŁAĆ PAIERY I KASĘ.
TAK WIĘC NIE WIEM O CZYM TY MÓWISZ?
Witam!
Apeluję do wszystkich – składajcie papiery do NKJO w Opolu!! Brakuje jeszcze tylko 4-ech osób do ruszenia kierunku. Papiery można składać do 17.09.2008. Ja też zastanawiałam się czy składać, w sekretariacie powiedzieli mi jednak, że jak się wszyscy będą zastanawiać, a nie złożą papierów to kierunek nie ruszy. W razie nie ruszenia kierunku zwracają opłatę rekrutacyjną. Składajcie papiery, jak nie to nie będzie gdzie studiować.
Pozdrawiam wszystkich niezdecydowanych.
ja bym chętnie tam złożyła, ale nie dam rady dojeżdżać z płocka.tam są zjazdy nawet 4 razy w miesiącu!!!:(
czy ktoś złożył do wshe w łodzi???piszcie!!!!
CZY KTOŚ WCHODZI JESCZE NA TO FORUM???
CZY KTOŚ ZŁOŻYŁ PAPIERY DO WSHE W ŁODZI NA ROMANISTYKĘ ZAOCZNĄ???
a.soleil :] mozesz mi napisać z jakich przedmiotów będę musiała zdawać maturę jeżeli chce iśc na romanistykę do łodzi?? Mam 17 lat chodze do pierwszej klasy licealnej i będę musiała zdawać matme:(
Z polskiego i francuskiego (może też historii). Ale nie martw się o wyniki - w tym roku finalnie przyjęli wszystkich i prawdopodobnie ten trend się nie zmieni.
Jestes pewna ze historia tez... Bo u mnie z hista nie zabardzo:( Zreszta mnie uczy taka baba tak jak by wogule nie uczyla ;/
na zaoczna romanistyke jest baaaardzo malo chetnych wiec pewnie wszystkich przyjma. i jakois watpie zeby na filologie byla potrzeba hist..
Napisałam, że nie jestem pewna czy na romanistykę jest konieczna historia. Ogólnie rzecz biorąc np na filologię klasyczną jest brana pod uwagę (i tym właśnie się kierowałam).

Poza tym nie trzeba się nawet bawić w zdawanie na zaoczną. Co więcej nawet jeśli historia byłaby brana pod uwagę to też nie trzeba się tym przejmować - nie przeszkadza to we wpisaniu się (ma się po prostu zero punktów).

A KAŻDY, słownie K A Ż D Y, kto złoży papiery dostanie się na dzienne (przynajmniej jeśli tegoroczny trend się utrzyma (małe przypomnienie: na liście przyjętych było 60 osób, na liście nieprzyjętych tak ze 4, które zapomniały wpisać danych do systemu i miały po 0 punktów w ogóle; na początku roku okazało się, że pierwszy rok to około 25 osób.) WNIOSEK: po co się bawić w jakiekolwiek płatne jeśli na bezpłatnych każdego głupiego przyjmą (i nie żebym chciała obrażać kogoś konkretnego).
Ja sie uczyłam w gimnazjum francuza 3 lata i podst. a teraz mam znowu w liceum podst. ;( więc chodzę na kurs franca do MOK-u.Powinnam zdawac mature z franca podst. czy rozszezona zeby pojsc do lodzi na studia(nie zaocznie)?? Patrzylam ze rozszezona jest nawet trudna :( (a jeszcze na ile %)
Jak już pisałam, jeśli się trend nie zmieni to możesz sobie nawet podstawowy zdawać. I tak Cię przyjmą, i tak przyjmą każdego... Przykre, ale prawdziwe.
W końcu otworzyli gdzies w Łodzi filologię romańską zaocznie??? Pytam bo, od niedługo tez bede chciała rozpocząć studia w tym trybie w Łodzi.
hmm, no wlasnie czy wie ktos moze gdzie otworzyli kierunek filolgii romanskiej zaocznie i to najlepiej od sesji letniej lub wiosennej (nie wiem jak to fachowo wyglada)

lodz odpada bo z tego co udlo mi sie dowiedziec jest tylko germanistyka
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia