Ja Ci odpowiem, co prawda nie wiem jak jest w Bialymstoku ale w innej uczelni też jest filogia od podstaw i tych co juz umieja (czyt. zdawali fr na maturze), 1 rok zajecia odbywaja sie po polsku + jest 2 razy (jak sie nie myle) wieciej godzin PNJF, zalozenie jest takie ze maja sie zrownac z grupa, ktora jest zaawansowana- przerabia podreczniki grupy od zera z 2 lub 3 roku, wiec to tylko teoria z tym zrownaniem, choc studia te daja mocne postawy i znam osoby zadowlone z nich:) W 2 roku wprowadza sie coraz wiecej zajec po fr, azeby w 3 roku byly wszystkie po fr:) WIadomo poziomy jak wszedzie sa zrozniczowane, sa osoby co umieja wiecej i ci ktory umija mniniej, genaralnie duzo trzeba uczyc sie samemu ja jestem na zaawasownym i studiuje jeszcze prawo ale i tak uzupelniam to co jest na studiach o samodzielne przygowowywania do DALFA:) (1 rok filogii - tej "zaawansowanej"- to poziom B1 tak srednio, wiec troche niewystarczaacy...-przynajmniej dla mnie:P:) Jakbyś chcial/a jeszcze jakies info to pisz, chetnie pomoge:)