POMOCY!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Wszystkich. Stoje teraz (jak pewnie wiekszosc z Was) przed waznym wyborem zyciowym). Zastanawiam sie gdzie isc na studia? Czy moglby mi ktos doradzic? Waham sie pomiedzy Filologia angielska na Uni. Wroc. a Lingwistyka Stosowana (ang+franc) na UMCS ????? Bo Łódź już chyba odrzucam z góry...
Szczerze to ja wybrałabym lingwistykę stosowaną na UMCS. Chyba, że wolisz mieć mniejszy nacisk na dwa języki no i tym kosztem więcej "kulturoznawczych" przedmiotów. Ostatecznie to ty musisz wiedzieć na czym Ci bardziej zależy:)
Bonne chance!
Good luck!
Doszly mnie sluchy ze UMCS jest sporo slabsza uczelnia od U Wr i mam juz pomieszanie w glowie...
hmmm moim zdaniem lingwistyka stosowana daje większe szanse na znalezienie dobrej pracy, nie bez kozery tak wiele osób chce się tam dostać i progi są tak wysokie ;p a anglistów jest na rynku jak mrówków, chociaż może i się mylę :)) Najlepiej będzie, jak wybierzesz kierunek zgodny bardziej ze swoimi upodobaniami, bo co to za frajda studiować coś, czego się nie lubi? :)
Sęk w tym że kocham i angielski i francuski.... i jeszcze na UW sie dostalam na anglistyke. Totalny metlik...

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia