Czy jest szansa

Temat przeniesiony do archwium.
Czy jest szansa na dostanie się na studia romanistyczne z podstawowym francuskim i rozszerzonym polskim?? Chciałbym studiować ten kierunek. Uczę się francuskiego od 5 lat i co nieco już umiem. Na pewno nie zaczynam od zera, ale na roszerzony to ja się boję porywać. CZy są jakieś szanse i na jakich uniwersytetach??? Czy są jakieś choćby marne szanse??? Jakby ktoś miał wolną chwilę to niech podzieli się tymi informacjami.
Od zajrzenia w google.pl głowa nie rozboli!!!
Zalezy gdzie i jaka uczelnia?
Szanse zawsze (prawie) są
Zobacz, jak poradzisz sobie z testami z egzaminów wstępnych na romanistykę z poprzednich lat, kiedy się zdawało egzaminy i sama ocenisz swój poziom znajomości języka.
Dzięki za informację To byłby mój kierunek asekuracyjny bo ten priorytetowy będzie na UE w Krakowie. A czy na U wrocł. trudno się dostać???? Bo chciałbym zrobić jakiś język. Najpierw chcę zadbać o dodatki do przyszłej pracy. Proszę o informację.
ja proponuję uniwersytet gdański, tam każdy kto składa się dostaje.:)
do zielonej też możesz spróbować, o ile mi wiadomo w Poznaniu był strasznie niski próg w tym roku, albo do KJO w Poznaniu, też nie powinno być problemu z podstawowym francuskim, bo na UJ czy UW na dzienne nie ma szans.
A orientujecie się może jak jest z tym na UŚ?
Witam!
Byłam w podobnej sytuacji i szanse są raczej nikłe. Ja startowałam na UŚ i najpierw się nie dostałam, ale później, we wrześniu dostałam polecony, że jestem przyjęcta. Tylko dlatego, że zamknęli grupę w rybniku. Miałam za sobą 6 lat nauki języka w gimnazjum i liceum, uwielbiam ten język, jednak po trzech miesiącach dałam sobie spokój - nie byłam wystarczająco przygotowana i to był horror. Teraz podszlifowałąm język i mam zamiar wrócić ;) Moja rada - jeśli nei czujesz się zdolny zdać matury rozszerzonej - będzie Ci ciężko, więc lepiej najpierw doszlifować braki. Aczkolwiek jeśli lubisz wyzwania.. W każdym razie życzę powodzenia!! :)
moim zdaniem 5 lat jezyka to bardzo duzo. Ja ucze sie franc 2 lata i startuje do rozszerzenia wiec Ty tez powinnas podolac :))
uczyłem się francuskiego 3 lata i zdałem rozszerzoną na 82%, więc nie wiem dlaczego macie takie wątpliwości ucząc się 5 czy 6 lat języka, po tylu latach powinniście spokojnie zdać, powodzenia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia