PILNE!!!hey orientujecie sie moze czy w kolegium jezykowe jak ktos chce isc na francuski to musi miec mature z niego czy mozna startowac bez niej...?? z gory dzieki za informacje
chyba nie musisz miec , ponoc w tamtym roku przyjeli osoby które w ogole nie znaly francuskiego. niby kazdy sie dostaje , ja tez sie tam wybieram ;)
viola87
11 lip 2010
No co wy opowiadacie, na kolegium językowe można iść bez francuskiego?Nie znalazłąm takie informacji na ich stronie...
liliput
11 lip 2010
a na ich stronie pisza o jakims konkursie kwalifikacyjnym czy to takze dotyczy francuskiego...
liliput
11 lip 2010
znaczy sie o egzaminie wstepnym wiecie co smoze na ten temat...??
agaawaa
11 lip 2010
ja bylam tydzien temu zlozyc podanie i babka powiedziala mi ze w tamtym roku wszyscy sie dostali którzy skladali podanie na francuski. i mowila cos o egzaminach wstepnych czy cos takiego ale to sie niby tylko angielskiego i niemieckiego tyczylo bo tam jest wiecej chętnych. i wyniki rekrutacji mają byc 19 lipca
agaawaa
11 lip 2010
a ten konkurs kwalifikacyjny jest dla osób ze starą maturą
viola87
11 lip 2010
A czy mogłabym prosić o linka gdzie tam piszą o tym? Szukałam na ich stronie, ale nie widzialam nic...
Ale czy ja dobrze rozumiem?Tam jest taka 'zerowa' romanistyka? i można na nią składać jak się zdawalo na maturze inny jezyk?
liliput
11 lip 2010
http://www.nkjo.wroc.pl/index.php?m=99 to chyba o to ci chodzi
liliput
12 lip 2010
agawaa i pierwszy termin naboru jest do wtorku ...? bo 2 to juz chyba za pozno ...
agaawaa
12 lip 2010
mi to powiedziala taka kolezanka która uczy sie w kolegium w sekcji francuskiej wiec raczej prawde mowila. to chodzilo o to ze jakas osoba po prostu byla w grupie zaawansowanej i nadrobila wszystko. ale chyba pare lat temu byly utworzone dwie grupy czyli podstawa i rozszerzenie ale tego nie jestem pewna juz. pierwszy nabór je chyba do 13 lipca. ja sama do konca tego nie rozumiem..
ale jak bedzie mało chętnych to na pewno bedą przyjmowac z innym jeżykiem niz francuski. ta pani w sekretariacie mowila mi jeszce ze wydaje sie jej ze w tym roku bedzie duzo chetnych bo na romanistyke sie wiele osób nie dostanie... ja sie nie dostałam ani na uwr ani na uam wiec jest zajebiscie ...;/
liliput
12 lip 2010
noo wlasnie ja tez ;/ wiec kolegium jezykowe to moja ostatnia szansa... zobaczymy
agaawaa
12 lip 2010
ja we wrocku jestem 18 na rezerwie wiec nie jest zle ale i tak zawsze wolałam isc do kolegium ale teraz to juz boje sie ze sie tam tez nie dostane..;/
agaawaa
12 lip 2010
ale ty na francuski tez chcesz isc tak? tylko nie zdawałeś(aś) ;) tego jezyka na maturze tak?
liliput
12 lip 2010
tak wlasnie na francuski chce isc i glupia bylam ze jego nie zdawalam ale mowi sie trudno :P. czyli tez jestes na ''liscie rezerwowej '' heh a to skoro sie na niej jest to papierow nie trzeba skladac do tej szkoly dopiero jak juz oficjalnie bede przyjeta
agaawaa
12 lip 2010
do poznania na uam trzeba teraz dostarczyć oświadczenie o podtrzymaniu chęci studiowania a do Wrocka to nie wiem właśnie ale chyba dopiero za tydzień jak juz bedzie wiadomo wszystko...
agaawaa
12 lip 2010
tzn do wro tez to oswiadczenie tylko a dokumenty dopiero jak sie jest przyjętym. to moze spotkamy sie w październiku w kolegium heh;p
liliput
12 lip 2010
heh jesli sie dostaniemy to pewnie tak :D a to oswiadczenie to wlasno recznie jakos napisac i dostarczyc do sekretariatu na danym wydziale... podalabys moze do siebie jakies namiary chociaz gg bo ty to naprawde we wszystkim sie orientujesz a ja to kompletnie zielona :P
dziś napisałam do kolegium i mi odpisali, że jeśli się nie zdawało na maturze franca to ma się egzamin ( pisemny i ustny ) czyli nie ma takie typowiej romanistyki 'zerowej' jak na UWr
panna_m
12 lip 2010
Gdzie się dowiedziałaś, że do Wrocka też oświadczenie? Ja słyszałam, że właśine nie..
agaawaa
12 lip 2010
tak mi koleżanka mówiła ale własnie na stronie nie mogłam nic znaleźć i nie byłam pewna...
agaawaa
14 lip 2010
a nie wiecie gdzie będą ogłoszone wyniki do nkjo we wrocławiu ??