Studia FRANCJA

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Was ;-)

Za dwa lata planuję wyjechać na studia do Francji, interesują mnie kierunki związane z historią Francji , językiem, jak i językiem włoskim. Czyli coś takiego jak romanistyka lub italianistyka tu - w Polsce. Moje pytanie jest następujące : Jak mam się przygotować do takiego wyjazdu, dodam że mam rodzine we Francji ale ona nie jest za bliska. Chodzi mi głównie nocleg,znajomości, egzaminy, pięniądze. Dodam , iż chodzę do dwujęzycznego liceum ( z francuskim) jak zdam mature dostane certyfikat poziomu C1. a tak btw : Czy istnieje odpowiednik pilota wycieczek we Francji?
Witaj

Przede wszystkim naucz się porządnie 2 języków. (oprócz francuskiego). Najszybszym i chyba najlepszym finansowo sposobem jest au pair. Mieszkasz u rodziny, spokojnie sobie studiujesz a po uczelni opiekujesz się bobasem. ;-) Jeśli masz możliwość - wyjedź na winobranie lub branie czegokolwiek ;-). Odłóż euro na konto i trzymaj dopóki nie wyjedziesz. Przyda się - uwierz mi. Mówiłam o językach, ale francuski musi być perfect. ;-))

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka