TEMATY PRAC MAGISTERSKICH

Temat przeniesiony do archwium.
Hej w tym roku mam wybrać temat pracy magisterskiej z literatury XX wieku, mamy dowolność ale ja kompletnie nie wiem co wybrac myślałam o Houellebecqu, może ktoś by mi coś poradził;) dzięki z góry

Mozesz isc do sekretariatu i poprosic o pokazanie ci wykazu tematow prac magisterskich z ostatnich lat. Moze cos cie zainspiruje.
Nie wiem jak wyglada u was bibiloteka ani jaki masz osobiscie dostep do francuskich ksiazek, ale ogolnie byloby dobrze wybrac temat, do ktorego jest mozliwe znalezienie bibliografii.
Właśnie przeglądałam w archiwum tematy prac, wszystkie sa takie już oklepane a ja chciałabym coś nowego i ciekawego, dlatego szukam inspiracji, może ktoś ma pomysł;)
Fakt, ze o H. moze byc juz zbyt wiele tekstow... Moze Artaud, jesli byc chciala pisac o teatrze? Mozesz pomyslec o pracy komparatystycznej, np. porownac go z Kantorem, etc. Albo Georges Bataille - jesli jestes odwazna;) Albo Péguy?
Hmmm dzięki za radę, pomyślę. Muszę looknąć czy u mnie w instytucie jest wystarczająca ilość materiałów na ten temat, bo niestety XX wiek jest u mnie trochę traktowany po macoszemu
To prawda, ze trudno wyobrazic sobie napisanie mgr z literatury francuskiej bez dostepu do odpowiednich ksiazek... Sama wiem, ze bez polrocznego pobytu za granica niewiele bym napisala o Hugo... Zawsze mozesz sie zorientowac,czy ktos nie jedzie na Erasmusa i moglby czegos Ci poszukac i skserowac lub zeskanowac...

Moze moglabys skoczyc na weekend do Payza, tam na St. Michel i nie tylko jest wiele antykwariatow-ksiegarni gdzie mozna znalezc bardzo tanie dziela klasyczne. Raz spotkalam dziewczyne, ktora przyjechala do Paryza na jakis tydzien, bo wlasnie pisala prace magisterska i zbierala materialy/bibliografie. Spedzila nieco czasu w BNF i wrocila zadowolona.
Co do literatury przedmiotu, to w wyzej podanych miejscach pewnie tez cos by sie znalazlo. Zawsze tez, w ostatecznosci, mozna pozwiedzac zwykle ksiegarnie.
Wiem, ze taka wyprawa pociaga za soba pewne koszty, ale w przelozeniu na korzysci to sie raczej oplaca.
Opłaca się opłaca;) jednak narazie szukam tematu, który by mnie złapał za serce;)
ma ktoś jeszcze jakiś pomysł??
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa