allianze w TORUNIU

Temat przeniesiony do archwium.
BARDZO WAS PROSZE O OPINIE O AF W TORUNIU. ZAMIERZAM ZAPISAC SIE NA KURS FRANCUSKIEGO I NIE WIEM CO WYBRAC EMPIK CZY AF. FRANCUSKIEGO TROSZECZE LIZNELAM NA STUDIACH. NIE WIEM CO WYBRAC.
nie wiem jak jest w empiku ale AF jest w porządku. mają mediatekę a empik raczej nie :)
Taaa, a uczyles sie tam francuskiego? nie sadze.. :)
dobrze ze maja mediateke, bo inaczej raczej merde.
jesli chodzi o nauke francuskiego w toruniu, to ja obstawiam tak:
1.nkjo
2.romanistyka
3 AF
4.cala reszta

pozdrawiam :)
mi tam w alansie było dobrze.
a który lektor jest TWOIM zdaniem najlepsz/najgorszy?
ejże ejże......nie powiem kto. Internet to miejsce publiczne :) no i nie ze wszystkimi lektorami miałem zajęcia. ogólnie zajęcia mi się podobały. wskażę tylko, że najbardziej podobało mi się na zajęciach u pań W. i F.i u pana ze skórzaną torbą. powiedziałem chyba aż nadto

a może TY też jesteś lektorem ? przyznaj się:) :>
a czy moglabys mi powiedziec cos wiecej o nkjo w toruniu, bo wlasnie sie tam wybieram, ale nie znam nikogo kto by mi mogl coskolwiek o tej szkolce powiedziec bede ogromnie wdzieczna za kazda informacje, serdecznie pozdrawiam i z gory dziekuje
ja miałam z A.J. I BYŁO NIECIEKAWIE
a.j. ? nie znam. w każdym razie nic mi to nie mówi. prędzej a.k.
na poczatek powiem, ze ja skonczylam kolegium 5 lat temu (potem bylam na uniwerku, wiec moge porownywac), ale poniewaz kadra jest prawie w niezmienionym skladzie, wiec ...
1.duzo zajec w tygodniu (ok.30 godz i kolegium to twoj drugi dom :))), prawie wszystkie praktyczne-duzo rozmowy i pracy w grupie, duzo pisania, pani od gramatyki wymagajaca-przede wszystkim od siebie :) a to mobilizuje...
2.nikt na zajeciach nie mowi do was po polsku, bo mu sie akurat nie chce, albo zebyscie szybciej zrozumieli o co mu chodzi-zero latwizny ze strony wykladowcow i to jest fantastyczne
3.idealnie dobierany material dydaktyczny-wykladowcy maja staly kontakt z francja, wiec jestescie na biezaco jeli chodzi o wydarzenia kulturalne(tematyka konwersow, pisania, sluchania, itd.), tendencje w metodyce nauki jezyka francuskiego, itd.
4. maja swietnego nosa, jesli chodzi o wybor francuzow-mozna czasami nie rozumiec ich sposobu myslenia, ale nie mozna im odmowic profesjonalizmu-a przeciez o to chodzi :)
5. metodyczka sie zmienila, ale... metodyka w kolegium pozostaje na najwyzszym poziomie, o tym nie watpie. z taka wiedza mozna potem na uniwerku wytykac (tylko w myslach oczywiscie) nieudolnosc w tym zakresie wiekszosci wykladowcow niestety :(
6.wyjatkowa atmosfera - bo wyjatkowi wykladowcy:) o kazdym mogalbym tu napisac strone, ale nie o to tu chodzi, prawda?
to oczywiscie sa peany na czesc kolegium.jak kazda instytucja ma swoje slabsze strony, ale przy jej zaletach , pozwole sobie w tym miejscu ominac ten punkt :)

to tyle w wielkim skrocie.jesli nie odpowiedzialam na tyle, ile oczekujesz, to poprosze o konkretne pytania :)
Czesc.

Powiedz mi jaki jest tam poziom . Wiem, ze gramatyka jest dosyc trudna. Duzo jest francuzow? Jacy sa?

Dzieki za odpowiedz.
czy mogl bys mi udzielic informacje na temat kollegium w ktorym studiowales,i czy znasz jeszcze jakes kolegium w polsce najlepirj na poludniu polski odpisz na moja skrzynke bardzo jestem zainteresowana nauka jezyka w kolegium
pozwolę sobie na tyci komentarz - w zasadzie wszystko co opisujesz, dotyczy również Uniwerku. szczególnie "dobór francuzów" - mamy tych samych...a może i jednego więcej ; dużo zajęć w tygodniu, zajęcia po francusku...skądś to znam :)
a co do metodyki - w kolegium uczą was, jak być belfrem, więc i metodyki macie więcej. a że potem jesteście tak genialni, aby wytykać błędy wykładowcom.....pamiętajcie, że metodyka dotyczy SZKOŁY, natomiast metody pracy na uni dotyczą ludzi dorosłych, nie dzieci i młodzieży. do tego, na uni są wykładowcy akademiccy, nie nauczyciele szkolni.

ciekawi mnie, jak w Kolegium z wymianą międzynarodową - rzadko się o tym mówi
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka