Hm, nie wiem, nie potrafię ocenić ilości słów, nigdy w życiu nie liczyłam, ile znam słów, to chyba jest w ogóle trudne do zrobienia :) Zastanów się lepiej, czy jesteś w stanie przeczytać artykuł z codziennej gazety albo spróbuj rozwiązać ten test, który jest na stronie liceum http://www.zso7.pl/
Czy masz szanse zdań - nie mam pojęcia, bo ojesli się nie mylę, to jest to taki egzamin, jak zdaje się po 3 klasie gimnazjum, czyli dla mnie 4 lata temu, więc niewiele z niego pamiętam.
Matury międzynarodowej nie ma, jest za to tzw. "matura dwujęzyczna", która jest dość specyficzna i różni się od zwykłej matury. Dzięki niej możesz iść na studia we Francji bez egzaminu językowego, dostajesz też stosowny dokument z ambasady i niektóre uczelnie wyższe dodają za nią trochę punktów.
Osobiście nie liczyłabym na wysoki poziom z przedmiotów ścisłych, zwłaszcza z chemii i fizyki, nawet, jesli wybrałbys klasę o profilu matematyczno-przyrodniczym. 17 LO nauczy Cię francuskiego i w miarę przedmiotów humanistycznych, ale na ścisłe raczej nie liczyć, chyba że dojdzie do jakichś gruntownych zmian kadrowych:)