au-pair-PRACA!!

Temat przeniesiony do archwium.
hej chciałaby zarobic troche w wakwacje!warto jechać ajko au-pair??tam zarobie i naucze sie języka czy tylko naucze sie jezyka!!??prosze napsizcie jak zarobić>?gdzie warto jechać??
po 2 miesiecznym pobycie nie mozna oczekiwac niewiadomo czego, nie licz na jakis spektakularny postep we francuskim bo przez wakacje dzieci nie chodza do szkoly wiec bedziesz z nimi spedzac caly czas ( brak czasu na kurs jezyka ), jako au pair bedziesz miec max 80 euro KIESZONKOWEGO na tydz , sam bilet A/R kosztuje 200 euro min, jakies wyjscie do kina ok 7 euro, karta telefoniczna 7.50, kanapka na miescie 3 - 5 euro wiec naprawde trzeba sie gimnastykowac zeby cokolwiek zostalo na koniec mies.
zgadzam się w 100%
języka na au pair przez wakacje trudno sie nauczyc, ale mozna go podszlifowac, zarobic mozna tylko jak sie na rok pojedzie, ale moim zdaniem to strata czasu, juz lepiej do stanów na rok pojechac.
szkoda tylko,że w stanach po francusku nie mówią
Za dwa dni jadę do Francji jako au pair. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile kasy trzeba wziąść ze sobą żeby mieć na jakis początek( do pierwszego kieszonkowego:). A może ktoś jedzie blisko Grenoble? z góry dziękuje
radze ci zebys wziela jak najwiecej.niestey nigdy nie wiesz na kogo trafisz i ile zarobisz.mnie probowali oszukac wiec to wcale tak rozowo nie wyglada jak mowia....a w ogole niezbyt nas tam kochaja.badz ostrozna.milego pobytu mimo wszystko
A gdzie dokładnie jestes?
bylem w nicei przez 3 miesiace....wierz mi to nie byla sielanka.nie chodzi o ciezka prace ale o uczciwosc niektorych francuzow i ich stosunek do polakow.oczywiscie duzo ludzi wraca zadowolonych ale wole cie ostrzec ze roznie bywa.wiec trzeba zachowac ostroznosc.zycze ci powodzenia i glowa do gory!!!!!!!!!
w tym roku czeka mnie matura. chce zdawać naturalnie francuski i spróbowac swoich sił na romanistyce na UJ bądź krakowsiej AP. wcześniej chciałbym jednak podszkolić jeżyk. słyszałem że facetów również przyjmują jako au pair. mógłby ktoś udzielić mi jakiś informacji na ten temat? interesuje mnie roczny pobyt ...
poduczysz sie jezyka, a co do zarobienie, to zalezy od ciebie jak zadysponujesz swoim kieszonkowym, ktore wynosi ok75 euro
hej ja bede kolo nicei a st raphael chyba od maja, ktos chetny na zwiedzanie i sppotkania? [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa