Winobranie

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś wybiera się na winobranie do Francji? Wpadłem na ten pomysł ostatnio i zamierzam od połowy września wyjechać na miesiać aby poprawić swój Francuski oraz może coś zarobić. Planuję wyjazd samochodem ale nie mam jeszcze pojęcia dokąd. Nigdy nie byłem w takim charakterze we Francji. Może jest ktoś z doświadczeniem albo wiadomościami? Nie ukrywam, ze przed wyjazdem chciałbym się spotkać z zainteresowanymi i przegadać sprawę. Mieszkam w okolicy Poznania.
Jeslli chodzi o winobranie_ to powinienes przyjechac juz, wszystko zaczyna sie od polowy sierpnia, i trwa kolo miesiaca; my juz jestesmy na poludniu francji (nicea) i tez czekamy na winogrona;jednakze ciezko samemu cos znalezc, lepiej wieksza grupa. Problem w tym, ze my nie mamy tu samochodu, a jest on na tego typu prace bardzo potrzebny(kampingi czesto sa pare km od gospodarstwa);jesli chcesz to pisz na +33678341175,pa
ja mam zamiar się wybrać na winobranie 8-7września poszukuje osoby ze znajomością francuskiego w stopniu komunikatywnym ja niestetu nieznam języka, wiem gdzie trzeba szukać jak coś to pisz lub dzwoń 5[tel]
Hej Dziewczyny!
Co to za numer,jeśli nikt nie odpowiada?!
A jeśli już-to włącza się "francuska automatyczna sekretarka".
jestem zainteresowana, dzwonilam przed chwila do Ciebie- nikt nie odbierał, odpowiada mi termin, moze wolalabym tydz wczesniej, a wrocic musze na 27 do kraju, ale czekam na kontakt 6[tel]
Czy ty znasz jezyk polski? Dobre sobie, odpowiadasz na oferte, ktora ktos napisal rok temu!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa