Carte orange

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie dotyczace karty orange . Czy za pomoca tego dokumentu mozna przemieszczac sie we wszystkich strefach w paryzu np jednego dnia chce jechac z Chatillon do wiezy eiffla potem do wersalu. Czy przy kupnie musze powiedziec ze podrozowac po calym paryzu ?
Oui, avec la carte orange tu peux utiliser à Paris tous les transports en commun autant de fois que tu le souhaites au cours d'une même journée.

Mais attention, quand tu achètes une carte orange, tu dois préciser le nombre de zones que tu désires.
La zone 1 te permet de voyager uniquement à l'intérieur de Paris "intra-muros". Avec un coupon "zone 1" tu ne peux pas aller à Versailles (je ne sais plus si c'est la zone 3 ou 4. Il faut vérifier sur le site de la RATP)
Dzieki za za odp. Ja wchodzilam na ta strone ale nie bardzo zrozumialam .
A ile max moge miec zon na karcie ? Bo ja nie wiem gdzie dokladnie bede jezdzila . Mam zamiar zwiedzic caly Paryz i Versaille.
Hejka! Masz zamiar zwiedzać wersal? Ja mojego chłopaka od roku nie mogę namówić, żeby tam pojechać! W Paryżu jestem od czasu do czasu! Ale jak bym była to mój chłopak ma samohód i może wybrałybyśmy się razem! W grupie zawsze raźniej i zabawniej! Buziaki! Janeta!
Salut janet Ja bym bardzo chciala jechac ; planuje w pierwsza ndz miesiaca. Fajnie jakbysmy pojechaly razem. Pisz do mnie !!!!

« 

Życie, praca, nauka

»

Nauka języka