Cote d'Azur

Temat przeniesiony do archwium.
Witanko,
Mieszkam na lazurowym wybrzezu, w Cagnes sur mer od 2 miesiecy, jesli ktos mieszka tu na stale tak jak ja, lub w poblizu (Antibes, Nice) zapraszam do wymiany doswiadczen:-)
kurcze nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę :D

napisz jak się tam dostałaś, bo może spróbuję coś wykombinować ;]
hmm ja mieszkam z moim facetem..francuzem.
hej, ja mieszkam w nice....czyli rzut beretem; czasem jezdze do antib lub canne, bo moj chlopak ktory jest francuzem takze, studiuje tam w business school, moj adres, [email]
Dziewczyny, cudownie ;)

Ja właśnie chcę się wybrać do Nice i kompletnie, ale to kompletnie nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Z francuskim kuleję bardzo, bo jestem samoukiem, toteż czytanie francuskich www na temat turystyki to dla mnie katorga i ciągła obawa, że rozumiem to co jest napisane inaczej niż powinnam !

Mam przyjaciela, który studiuje w Sophia Antipolis, w Valbonne i chciałabym go odwiedzić ;). Pomóżcie, proszę ;), powiedzcie, co powinnam wiedzieć, jak powinnam się przygotować do takiej wyprawy (bo tak, dla mnie to ogromna wyprawa!).

Czy lepiej do Nice wybrać się autokarem, pociągiem, czy samolotem? Czy daleko jest z Nice do Valbonne? Jakie są ceny noclegów?

Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje ;)

Chętnie też pogadam na gg, na temat Francji i regionów południowych, mój numer to 81090 ;)
hejka! ja mieszkam od dwoch miesiecy w Ramatuelle 4min samochodem do St Tropez i szczerze to szukam znajomosci, gdyz cholernie sie nudze, nie znam tu nikogo jezyka tez nie umiem dobrze dopiero sie ucze! chcialabym gdzies wyjsc pobawic sie, lepiej poznac te okolice czy pogadac ale nie mam z kim :( jesli sa jakies osoby mieszkajace w tych okolicach i ktore byly by tak mile i chcialy sie ze mna poznac to zapraszam moj mail [email] :-)
hello!!
Planuję powoli wyjazd na południe Francji na studia. Akurat biorę pod uwagę Nice i Uniwesytet S.Antipolis właśnie. Jeszcze wszystko jest bardzo niepewne, bo po pierwsze muszę zostać przyjęta, a po drugie zarobić dość w wakacje.. Jednakże z ogromną chęcią nawiążę z Wami kontakt.
Pozdrowionka
a ja w wakacje bede w Toulous, co powiedziecie o tym miescie? bede tam na stazu...
czym lepiej podrozowac po francji? koleja autobusami ? bo bedac w T. chcialabym zwiedzic poludnie no i oczywiscie paryz :D
pozdrawiam
Autobusow, w wersji dalekobieznej praktycznie nie ma. Wiec albo kolej zelazna, albo auto-stop :). Auto-stop we Francji dziala bezblednie, a przy okazji mozna poznac ciekawych ludzi. Zjechalam juz tysiace kilometrow w ten sposob (nie przesadzam) i polecam goraco lubiacym przygody :D.
A co do Tuluzy, to przesliczne miasto, sama sie z reszta przekonasz :).

Pozdrawiam :)
Lecę do Valbonne (koło Nicei) 6 lutego i zostanę tam aż do 15 ;)

Jeśli ktoś chciałby w tym czasie się ze mną tam spotkać - to bardzo chętnie ;)

Jeśli ktoś mógłby mi udzielić też jakiś porad, co warto ze sobą zabrać, co jest ważne, a co nie, i przede wszystkim, jaka tam jest temperatura w lutym? :D

GG# 81090
Od kilku lat organizuje niewielkie grupy-fajne wyjazdy do Paris i Cote d,Azure.
Jestem pilotka wycieczek i uwielbiam te regiony.
Przykladowo za nocleg w apart z kuchnia Nicea Antibes placisz -ze mna 400-500zl za tydzien,zalezy od terminu. Jest wiele opcji.
Od 23.czerwca do 12 lipca jestem w Nicei i przyjmuje grupy -zalatwie nocleg,przejazd i pokaze duzo przepieknych i ciekawych rzeczy!! kontakt email [email] a Bientot!!!Tego nie ma w żadnym biurze podrózy.
No tam jest bardzo ladnie. Tylko problem z praca.... poza moze parkiem technologiczmym Sophia antipolis albo praca w turystyce restauracjach
przez dlugosc calego wybrzeza lazurowego jedzie pociag i autobusy
kasita. Sophia ANtipolis Uniwersytet ma glownie nacisk na turystyczne przedmioty. Rowniez 80% biznesow w tamtym business parku to turystyczne sa. Mysl wiec o przyszlosci czy to bedzie galaz przemyslu w jakiej chcesz pracowac
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje

»

Życie, praca, nauka