Praca

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka:)
w tym roku zdaję maturkę i po niej chciałabym razem z koleżanką wyjechać na wakacje do pracy do Francji. Czy ktoś ma jakieś oferty? Albo może ktoś jedzie i ma wolne miejsca? Rodzaj pracy nie ma większego znaczenia :) aha obie znamy francuski:)
mój e-mail [email]
Piszcie :)
czesc,
jak rozumiem chcecie jechac
jakby w ciemno lub zdać się na polskich posredników, w każdym wypadku narazacie się, że zrobicie sobie po prostu kosztowne wakacje
Francja nie otworzyla rynkow pracy i wasze szanse sa male:(
To moze w Belgi? Slyszalam, ze mozna tam ladnie zarobic, lecz niestety nie mam zadnych ofert;/
Hej Chciałem się zapytać czy można pogodzić studia w Paryżu zaoczne i pracę niestety na czrano. Czy wogóle moznaby sobie dac rade??????????????A czy wogole są studia zaoczne. Opowiedz mi to wszystko jak to wyglada. Jestem bardzo ciekawy i bede wdzieczny. pa pa
hej,
wszyscy moi znajomi studenci pracują i studiują jednocześnie - widocznie da się,
Chciałabym wyjechać do francji do pracy może nawet na winobranie albo innych owoców bo zbiory zaczynają sie już od czerwca. Napewno nie warto jechać w ciemno. Jestem ze śląska i gdyby ktoś miał podobne plany to prosze sie odezwać może razem coś zdziałamy ( [gg] )
Witam!czy ktos byl moze w e Francji jako fille au pair?jak wogole trzeba to zaltwic,czy sa jakies biura,cokolwiek?poprosze o informacje.pozdr
ja wlasnie jestem au-pair we francji.zalatwialam przez agencje bo pewniej mimo ze trzeba sporo zaplacic za posrednictwo.jesli chcesz szczegoly to pisz do mnie bezposrednio na moj [email] a na pewno ci odp
tak,chyba najlepiej przez biuro,ten pierwszy raz,ale ja mam strone:aupair-world.net,trafilam na fajna rodzine....
syukam pracy we francji mozesz mi pomoc bylem tam juz 2 razy
bede wdzieczny.
zawsze mozna jeszcze wyjechac na emmausa. Ja jeszcze na nim nie byłam ale prawdopodobnie wybiore sie w tym roku... a moze ktos tez sie wybiera?
pierwszy raz najlepiej przez biuro ja jestem zadowolona :) Polecam jak chcesz wiecej informacji to pisz na [gg]
hejka ja wlasnie jestem au pair we francji dokladnie w St Tropez. Sama zalatwilam sobie ta prace przez internet znalazlam na farncuskich stronkach ogloszenia, choc nie mialam zbyt duzego pojecia o tym jezyku ale z dogadaniem sie z rodzinka pomogly mi kolezanki w Polsce! Kontaktowalam sie z nimi tylko przez maile, rodzinke widzialam tylko na fotkach ktore mi wyslali ( wiec tak jakby jechalam w ciemno) po paru mailach kupilam bilet i przyjechalam i jestem tu juz 4 miesiace (z przerwa swiateczna) z rodzinki jestem zadowolona m.in to dzieki niej wytrzymalam to wszystko bo naparwde bardzo sympatyczni ludzie, gdyby jeszcze oni byli nie wporzadku to zapewne juz by mnie tu nie bylo!Nie chodze do szkoly, ale ucze sie sama i moja patrona tez mi pomaga w nauce wiec z jezykiem tez juz jest znacznie lepiej choc musze przyznac ze nie bylo latwo na poczatku czasami nawet tragicznie, czesto juz mialam takie mysli zeby wracac ze nie dam rady ale z drugiej strony jak juz sie poswiecilam to nie moglam tego zawalic :-) Trzeba byc twardym ! Ale teraz powiem szczerze ze jestem z siebie dumna ze wytrzymalam to wszystko! Teraz nawet zalatwilam kolezance tutaj tez prace i dolaczy do mnie pod koniec stycznia, bedziemy razem mieszkac! Wiec jesli sie bardzo czegos pragne to napewno to sie uda, trzeba tylko uwierzyc w siebie! teraz jesli mialam bym cos doradzic to nie wybierajcie sie bez znajomosci podstaw jezyka, zaoszczedzicie wiele stresow nio chyba ze ktos jest tak uparty jak ja :-) znajomi mowili ze wariatka ze mne hehe ale co tam! Jesli ma ktos mozliwosc wyjechac z kims no to juz wiadomo ze wszystko staje sie prostrze o polowe bo co dwie glowy to nie jedna :-) pozdrawiam cieplo i zycze powodzenia wszystkim tym ktorzy chca wyjechac !!!!!!!!
witam
chciałabym wyjechać do francji do pracy najlepiej zbieranie owoców ponieważ nie zbyt dobrze znam język. gdyby ktoś z was miał podobne plany to prosze o kantakt razem będzie raźniej i łatwiej
Pozdrawiam
hej marzenke ja tez sie nad tym zastanawiam :-) wiec moj mail jakby cos [email] pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Do autora strony - uwagi, propozycje