wolontariat we Francji

Temat przeniesiony do archwium.
wiem ze jest na tej stronie pelno tematow o wolontariacie we Francji, ale mnie bardzo interesuje czy jest jakas mozliwosc wyjechania bez skonczonych 18 lat? moze ktos sie orientuje? emmaus jest niestety od 18... ale moze robia jakies wyjatki (mi brakuje 2 miesiace jesli chcialabym wyjechac we wakacje:/) a moze sa jakies inne mozliwosci? z gory dzieki!!!!!!!!!1
Benevole!:) jestem w takiej samej sytuacji jak Ty:/ Chciałabym na wakacjach przed maturą podszkolić trochę język...mam nadzieję,że znajdzie się coś dla nas..:)pozdrawiam:)
Witam!
Też szukałam jakiegoś wolontariatu we Frnacji i nie mogłam znaleźć nic konkretnego. Wreszcie znalazłam coś co mi odpowiada, tj. pewną formę wolontariatu- mieszkasz u rodziny, pomagasz im w pracach domowych oni cię za to karmią i dają nocleg. Co ważne nie otrzymujesz za to żadnych pieniędzy, dojazd również we własnym zakresie. więcej informacji [email]
ja w tym roku zdecydowalem sie na emmaus jeszcze nie bylem we francji i 18 koncze 10 dni przed wyjazdem ale poszedlem na calosc :P w osrodka w ktorym bede mieszkal kierowkiniem jest polka i jest wzglednie duzo osob z Polski wiec w sumie chyba dam sobie rade najtrudniejszy bedzie chyba sam dojazd bo az do Pau... moze ktos sie jeszcze zdecyduje :) ? j np 3 tyg temu wyslalem zgloszenie poprzez emil i dostalem potwierdzenie po okolo 14 dniach :) pozdr [email]
Cześć. Zależy mi bardzo na letnim wolontariacie we Francji. Byłabym wdzięczna za informacje dotyczące emmaus. Na czym to polega? Jak długi jest czas pobytu? Z góry dziękuję i pozdrawiam;) [email]
polecam L'arche.domy w calej francji.opieka nad niepelnosprawnymi.do tego kieszonkowe.
Czesc,szukam chętnych do wyjazdu na wolontariat EMMAUS w lipcu 2008 :)
moj email: [email]
Cześć, Ja tez chciałbym pojechać na wolontariat do Francji, głównie chodzi mi o język, uczę się 2 lata ale mam język na uczelni(sami wiecie jak to wygląda) chciałam wyjechac na studia do francji to móglby yć dobry start, w lipcu?byłabym chętna a na ile miesięcy, chcesz jechać? ogólnie to proszę was o pomoc hdzie mogłabym coś znaleźć chciałbym pojechać w te wakacje
na początek planuje wyjechać na miesiąc, ale zastanawiam se jeszcze nad tego rodzaju wolontariatem:

http://www.rempart.com/

Co o tym myslicie ??
hah, tam się płaci 8euro dziennie za pobyt tam :/ więc raczej odpada... właśnie sprawdzam ofertę Agape Village...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa