rozwazania nad praca we francji

Temat przeniesiony do archwium.
kochani...poprostu podlamka, nie wiem jak wy sobie tu radzicie, ale ja chcac znalezc cos konkretnego i nie jakies tam bawienie dzieci, sklepikarstwo itd, niesty napotykam susze..... czy tu naprawde mozna znalezc jakas prace na poziomie?... mam skonczone studia prawnicze w polsce, teraz rok prawa we francji....(wprawdzie egzaminow nie zalicze bo za trudne, ale jezyk prawniczy podlapalam) ....i jak sie okazuje nic nie moge znalezc, wyslalam moze z 300 ofert z zapytaniem o prace i emailem i poczta i nic.... dacie wiare?.... poradzcie mi w jaki sposob mozna zalapac sie we francusko polskiej firmie....nie mowie o czyms wielkiem, cos na poczatek....? blagam dodajcie otuchy, poradzcie...
hej,

jest stowarzyszenie prawnicze francusko- polskie, jeśli Cię to interesuje napisz miala, to Ci prześlę szczegóły...
[email]
Nie zalamuj sie tak. Mozna we Francji znalezc dobra prace we wlasnym zawodzie... ja jestem tego zywym przykladem. No ale jak wszedzie... trzeba miec troche szczescia.
Pozdrawiam i glowa do gory:)
A kim jesteś z wyksztalcenia , jesli mozna wiedziec??? Studiuje ekonomię a po studiach chcialabym pracować we Francji. Nie wiem jakie jest zapotzrebowanie na ekonomistów w tym kraju....Chcialabym zacząc prace w jakiejś firmie. Wiem, iż fakt, że nie jestem Francuską bardzo mnie ogranicza i jest tez przeszkodą w znalezieniu pracy we Francji, ale mimo wszytko chce spróbować. Bylabym wdzięczna za jakeikolwiek informacje o rynku pracy dla obcokrajowców we Frnacji...Pozdrawiam
Magda
Jestem logistykiem. I pracuje w bardzo duzej firmie miedzynarodowej i wiecie co? Pracy szukalam niecale 4 miesiace, dlatego naprawde nie martwcie sie.
Fakt ze nie jestes Francuzka nie jest zadna przeszkoda w tym kraju. Nikt nie patrzy sie tutaj na narodowosc tylko na kompetencje. Zalatwienie wszelkich formalnosci to tylko sciema a w dodatku wszystko idzie sprawnie i bez przeszkod. W Polsce strasza nas jakimis warunkami do spelnienia, obietnicami pracy, wymaganiami kontraktu bla bla.. wiem, bo sama bylam tym przerazona zanim tutaj przyjechalam. Naprawde nie mozna zapomniec o tym ze liczy sie tez szczescie, ja nie ukrywam, ze takowe mialam, wiec to tez jest na plus dla mnie.
Zapraszam na francuskie portale pracy, strony agencji etc. typu anpe, adia, monster, manpower, jest full ogloszen dla wszystkich i nie tylko dla francuzow.
pozdrawiam
w zasadzie nic innego nie robie, tylko wlasnie przegladam te portale, i bedzie juz trzeci miesiac, czyli niby nie az tak dlugo, ale jakos juz w tego monstera tez zwatpilam. Podobnie moj chlopak francuz, ktory szuka dla siebie pracy od 4 miesiecy, jest po zarzadzaniu, finansach i merketingu i tez nic nie moze na razie znalezc; oczewiscie on to ma wysokie wymagania, i byle gdzie nie chce, tylko duze firmy go interesuja...
co do ogloszen, to chyba musze poszerzyc swoje pole poszukiwan... dzieki za tych kilka dorzuconych przyladow stron, moze akurat cos sie znajdzie...
oxy, probowalam do ciebie napisac w sprawie tego stowarzyszenia ale przyszedl mi email zwrotny, wiec nie wiem co jest nie tak, pozniej sprobuje raz jeszcze, jak cos to to moj adres [email] byloby super gdybys mogl mi wkleic na emaila, jakis namiar na to stowarzyszenie. z gory dzieki, poza tym pragne jeszcze dodac, ze wszyscy informatycy, logistycy, merketingowcy , o robotnikach nie wspomne , chyba moga co nieco dla siebie znalezc tu we francji, z tego co widze po ogloszeniach.
Nooo!! to jest dobra informacja:D:D:D Szczęście trzeba mieć , owszem, ale ważna jest tez wytrwałość!! Fakt, że będę miala jakis konkretny zawód troche mnie pociesza, choć teraz to nie papierek ukonczenia danego kierunku jest gwarancją znalezienia pracy gdziekolwiek! Ale dziekuje za informacje! Bedę szukać....mam nadzieje, ze owocnie!!! Pozdrawiam francje!!:)
No!!!! :):) I wlasnie tak trzymac!! Ja jak zwykle przesylam wam mnostwo pozytywnej energii. Wytrwalosci!:)
Bisous
sprawdzałam adres mam aktualny- [email]
no i nic, wysylalam juz ze trzy razy na twoj adres i przychodzi mi zwrotny, dziwne to, jak cos to napisz mi na moj adres wysylajac jakis kontakt do tego stowarzyszenia adwokatow, z gory dziekuje.
[email]
Temat przeniesiony do archwium.